Malaga flyplass: Malaga Lufthavn (AGP)

Malaga Lufthavn

Flyplassen i den sør-spanske byen Malaga ligger åtte kilometer sør-vest for byen. Det er en av de eldste spanske flyplassene. I 1919 var spanske luftfarts pionérer på jakt etter et egnet sted for en flyplass. De kom til et stykke jord som er kjent som El Rompedizo. Dette var også navnet på flyplassen en gang. Navnet ble senere endret til García Morato og i 1965 ble det offisielt til Malaga Lufthavn.

I 2005 reiste mer enn 12.5 millioner passasjerer via Malaga Lufthavn. De fleste passasjerene fra Storbritannia. De travleste reisene er til London-Gatwick, Manchester, London-Luton og Dublin. deretter Brussel og Amsterdam. I høysesongene er malaga Lufthavn veldig hektisk og ventetiden ved innsjekk kan være veldig lang.

I 2006 startet mange forbedringer for å gi bedre service til de stadig flere passasjerene som reiser til de solfylte destinasjonene på Costa del Sol. Det arbeides på en ny terminal og det er paner om å bygge en ny rullebane.

Adresse

Malaga Airport
Avenida García Morato
29004 Malaga
Spain

Flyplasskoder

IATA flyplasskode: AGP
ICAO flyplasskode: LEMG

Transport

Lokal transport

Tog

Malaga ufthavn har en togstasjon med direkte forbindelse til Malaga, Torremolinos og Fuengirola. Det er planer om å forlenge jernbanen mot vest slik at Marvella også bli ankommelig med tog. Men denne planen trer ikke i kraft før 2012.

Togstasjonen er utenfor avgangs hallen og er ankommelig via fotgjenger broa (fem til ti minutters gange). Det er kun automater for å kjøpe billetter. Ikke gå ombord på toget uten billett fordi boten er ti ganger høyere enn prisen. For mennesker som ikke kan gå lange avstander er denne stasjonen virkelig komplisert å komme fram til.

Bil og buss

Malaga og Marbella er også ankommelige fra veien N-340. Billige shuttle busser for turister går fra Terminal 1. I høysesongene (sommeren) går bussen til Malaga hver halv time og hver 45 minutter til Marbella.

Flyplassen er også ankommelig fra hovedveien E-15 som går langs kysten. Malaga Lufthavn er tydelig indikert på veiskiltene.

Bilutleie Malaga Lufthavn

Det er ikke mangel på bilutleie selskaper; det er omtrent 20 stk. Derfor kan du velge mellom billige til dyrere biler. Du finner skrankene i “kjelleren” på Terminal 2, én etasje under ankomsthallen. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenestene som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted.

Taxi

Her er en veiledning på taxi prisene (på dagtid) til kjente steder langs Costa del Sol: Torremolinos € 9.00, Malaga € 12.00, Fuengirola € 23.00, Marbella € 47.00. Prisene er høyere på ettermiddagene og kveldene. Taxi prisene er indikert på store plakater.

Flyplass Parkering

Parkeringshusene P-T1 (langtids parkering) og P-T2 (korttids parkering) ligger i nærheten av terminalene, men de er ikke særlig store. Derfor er det en ny parkeringsplass, P3, som ligger litt lengre unna. Det går en gratis shuttle buss derfra til terminalene. P3 ligger ved siden av den fremtidige terminal 3, som er under konstruksjon.

500 meter fra flyplassen ligger HolidayCarHire parkeringsplassen med vakter og overvåking. Det går også en gratis shuttle buss derfra til flyplassen.

Tjenester

Tjenester

Hoteller

Det er ikke hoteller på flyplassen. Det finnes skranker hvor du kan bestille hotell på Terminal 2. For flere hoteller og reservasjoner online kan du gå til Booking.com. De har mange tilbud på hoteller med gode internett priser. For mer informasjon henviser vi til vår egen siden om hoteller i Malaga.

Butikker og restauranter

Du finner tax free butikker på Centro Commercial i avgangshallen på Terminal 2. Disse er veldig overfyllte, spedielt i de travle sesongene. For roligere barer og restauranter med en mer spansk atmisfære bør du gå til Terminal 1. Du finner også enkeltstående butikker her.

Bagasje

Flyplassen har ikke steder hvor du kan oppbevare bagasje. Hvis din bagasje er savnet kan du gå til luken for savnet bagasje på Terminal 1.

Informasjon

Det finnes informasjonsbord på begge terminalene. Personalet er lett gjenkjennelige for sine mint-grønne jakker.

Business

Flyplassen har ikke business senter. Det finnes VIP Lounger med telefoner, faks og email tilgjengelig. Costa del Sol VIP Lounge (tlf: +34(0)95 - 2048823) kan leies til konferanser og samlinger. dette finner du i Terminal 2, også Europa VIP Lounge (tlf: +34(0)95 - 2048854).

Handikappede

Det er reserverte parkeringsplasser for handikappede ved terminalene. Alle flyselskapene hjelper handikappede passasjerer når det er nødvendig. Togstasjonen har bare trapper.

Andre tjenester

Flyplassen har et legesenter, et apotek og et stille-rom (bønnerom) og flere reise-informasjons skranker.

Utstillinger

Det finnes et utstillingsrom som kalles Sala de Exposiciones i korridoren som forbinder Terminal 1 og 2. Offisielt er dette rommet for den første direktøren på flyplassen, Didier Daurat. Utstillingene fra lokale kunstnere endrer seg hver måned. Derfor, hvis du allerede har vært på Malaga Lufthavn er den likevel verd et besøk. Åpningstider: 10:00 – 13:30 og 17:00 – 21:00.

Videre, Malaga Lufthavn huser det Nasjonale Luftfarts Museum hvor du får et overblikk av spansk luftfart. I hagen står en original Beechcraft B-18. Museumet har bare skala modeller. Videre kan du se motorer og annet utstyr fra begynnelsen til luftfartsindustrien frem til i dag, inkludert pilot uniformer, masker og gamle reklame plakater til gamle flyselskaper.

Kontact

Kontakt

Adresse

Malaga Airport
Avenida García Morato
29004 Malaga
Spain

Telefon, faks, email

Telefon: +34(0)95 204 8484
Faks: +34(0)95 204 8777
Email: lutrilla@aena.es

Flyplass koder

IATA flyplass kode: AGP
ICAO flyplass kode: LEMG

Websider