Bilutleie Spania

Leiebil Spania 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barneseter er obligatorisk for barn opp til 3 år. Barn under 12 kan ikke sitte i forsetet. Et internasjonalt førerkort er sterkt anbefalt for ikke-EU beboere. 

Fartsgrensene er: i byen 31mph/50km/t, på åpne veier 55mph/90km/t og på motorveier 74mph/120km/t. 

Motorveiene er godt vedlikeholdt, selv om lokale veier trenger litt vedlikehold. Betal oppmerksomhet i fjellet regioner: Det anbefales sterkt å bruke hornet på bilen din på visse hjørner. 

Kjøring i Spania med leiebil 

Med et veinett som dekker 160 000 km, vil du sikkert liker å ha en bil. Madrid ligger sentralt, i nordøst finner du Barcelona og Sevilla er den største byen i sør. 

Når du ankommer Barcelona Lufthavn, en tur til Zaragoza, 257 km lenger inne i landet, anbefales. Denne vakre byen med sine imponerende katedraler er ikke veldig populær blant turister til tross for sin sjarm og monumenter. Men det er like imponerende som de andre store byene i Spania. 

De som lander på Sevilla flyplass kan utforske regionen Andalucía og den berømte fjellkjeden Sierra Nevada. Byer som Cordoba (med sine berømte "Mezquita") og Granada (berømt for den imponerende Alhambra) er vel verdt et besøk i denne regionen. Et annet område av interesse er den steinete halvøya Gibraltar, på 150 km sør for Sevilla. 

Med Madrid som utgangspunkt en tur til Toledo anbefales. Denne byen av kultur har mange museer og kan nås innen en time. 

Leie en bil i Spania 

De store spanske flyplasser har flere bilutleiefirmaer, som for eksempel: Atesa, Avis, Alamo, Hertz og Europcar. Et annet alternativ er å bestille en leiebil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner priser fra flere bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.