Transport

Lokal transport

Tog

Malaga ufthavn har en togstasjon med direkte forbindelse til Malaga, Torremolinos og Fuengirola. Det er planer om å forlenge jernbanen mot vest slik at Marvella også bli ankommelig med tog. Men denne planen trer ikke i kraft før 2012.

Togstasjonen er utenfor avgangs hallen og er ankommelig via fotgjenger broa (fem til ti minutters gange). Det er kun automater for å kjøpe billetter. Ikke gå ombord på toget uten billett fordi boten er ti ganger høyere enn prisen. For mennesker som ikke kan gå lange avstander er denne stasjonen virkelig komplisert å komme fram til.

Bil og buss

Malaga og Marbella er også ankommelige fra veien N-340. Billige shuttle busser for turister går fra Terminal 1. I høysesongene (sommeren) går bussen til Malaga hver halv time og hver 45 minutter til Marbella.

Flyplassen er også ankommelig fra hovedveien E-15 som går langs kysten. Malaga Lufthavn er tydelig indikert på veiskiltene.

Bilutleie Malaga Lufthavn

Det er ikke mangel på bilutleie selskaper; det er omtrent 20 stk. Derfor kan du velge mellom billige til dyrere biler. Du finner skrankene i “kjelleren” på Terminal 2, én etasje under ankomsthallen. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenestene som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted.

Taxi

Her er en veiledning på taxi prisene (på dagtid) til kjente steder langs Costa del Sol: Torremolinos € 9.00, Malaga € 12.00, Fuengirola € 23.00, Marbella € 47.00. Prisene er høyere på ettermiddagene og kveldene. Taxi prisene er indikert på store plakater.

Flyplass Parkering

Parkeringshusene P-T1 (langtids parkering) og P-T2 (korttids parkering) ligger i nærheten av terminalene, men de er ikke særlig store. Derfor er det en ny parkeringsplass, P3, som ligger litt lengre unna. Det går en gratis shuttle buss derfra til terminalene. P3 ligger ved siden av den fremtidige terminal 3, som er under konstruksjon.

500 meter fra flyplassen ligger HolidayCarHire parkeringsplassen med vakter og overvåking. Det går også en gratis shuttle buss derfra til flyplassen.