Alicante flyplass: Alicante Lufthavn (ALC)

Alicante Lufthavn

Alicante Lufthavn ligger ni kilometer sør-vest for alicante på østkysten av Spania. Det er inngangsporten til Costa Blanca, en viktig turist destinasjon. Flyplassen prosesserer for det meste internasjonale flyreiser. I 2004 reiste 8.5 millioner passasjerer via Alicante Lufthavn.

Flyplassen ble nylig åpnet. Den ble åpnet i 1967, den gangen under navnet 'El Altet'. Den nye flyplassen erstattet den gamle flyplassen 'La Rabassa'. Sinden åpningen av flyplassen har den blitt stadig utvidet; den siste store oppussingen var i 1996.

Adresse

Alicante Airport
03071 Alicante
Spain

Flyplasskoder

IATA flyplasskode: ALC
ICAO flyplasskode: LEAL

Transport

Lokal transport

Tog

Alicante Lufthavn har ingen togforbindelser.

Bil, buss og taxi

Du finner mange busser ved alicante Lufthavn, men nesten alle er leide busser. Den eneste bussen (C-6) ti Alicante har et stopp foran ankomsthallen og går hver 40 minutter, ifølge ruteplanen. En busstur til sentrum av Alicante tar 40 minutter og koster € 1.00. Det går også busser til Benidorm og Murcia fra samme busstopp, men disse går ikke like ofte.

Taxiene kjører raskere til Alicante (15-20 minutter). Veiledende priser er: Alicante 14-18 euro, Torrevieja 50-60 euro, Benidorm 60-70 euro.

Fra Alicante er flyplassen ankommelig via motorveien (Autovia) Alicante-Murcia. N-332 fører også til flyplassen. Fra Benidorm kjører du hovedvei (Autopista) A-7. Innkjørselen til flyplassen er tydelig indikert på alle veiene.

Bilutleie Alicante Lufthavn

Det finnes mange bilutleie selskaper som opererer på Alicante Lufthavn: Avis, Atesa, Auriga, Centauro, Europcar, Europa Car, Hertz, Sol-Mar og Record Rent-a-Car. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenesten som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted.

Flyplass Parkering

Parkering er mulig på motsatt side av terminalen. Prisene er € 1.50 per time og € 15.00 for en hel dag. For langtids parkering er det garasjer i nærheten og som er et billigere alternativ. De fleste av disse garasjene har en gratis shuttle buss som går til flyplassen.

Tjenester

Tjenester

Hoteller

Det finnes ikke hoteller på flyplassen. Det nærmeste alternativet er Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (tlf: +34(0)96 515 6185) og fem-stjerne hotellet Sidi San Juan Hotel (tlf: +34(0)96 516 1300). Andre alternativer er Hotel Tryp Gran Sol, Hesperia Eurhotel og Residencia Maya Hotel. For flere hoteller og reservasjoner online kan du gå til Booking.com. De har mange tilbud på hoteller med gode internett priser. For mer informasjon kan vi henvise til vår egen side om hoteller i Alicante.

Butikker og restauranter

Costa Blanca Plaza er shopping senteret og gjeste området på flyplassen. Her finner du åtte kaféer og fire restauranter. Videre er det tre tax free butikker og noen veldig fine gavebutikker.

Bagasje

Sjekk bagasjen din når den kommer fra bagasjebåndet. Bagasje håndteringen på Alicante Lufthavn er ikke altid like vennlig. Du kan gjøre reklamasjoner i skranken ved bagasjebåndene. Det er den samme skranken hvor du også kan melde om savnet bagasje. Du kan ikke oppbevare bagasje på flyplassen.

Informasjon

Det finnes et generell informasjons bord ved innsjekk (tlf: +34(0)96 691 9100). Det finnes også et informasjonsbord i ankomsthallen, men det er bare åpent når det er veldig hektisk. Turistinformasjon er tilgjengelig på Valencia Turistbyrå (tlf: +34(0)96 691 9367) i underetasjen.

Business

Alicante Lufthavn har ikke konferanse-fasiliteter. For dette må du gå til Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (se Hoteller), seks kilometer fra Alicante. Det er en Ifach VIP-Lounge i første etasje i avgangs hallen med telefoner, faks og internett tilgang (tlf: +34(0)966 919 149). Denne loungen er bare tilgjengelig for Business Class passasjerer.

Handikappede

Handikappede passasjerer kan bli brakt til inngangen til terminalen. Spesielle parkeringsplasser befinner seg også ved inngangen, og flyplassen har rullestol ramper og tilpassede heiser, toaletter og utganger. Rullestoler er også tilgjengelige.

Andre tjenester

Du finner et apotek i nederste etasje på terminalen, men apoteket er kun åpent fra 10:00 – 12:00 og fra 16:00 – 20:00. Det finnes en førstehjelpsstasjon som er åpen 24 timer i døgnet. Det er også et vekslekontor i nederste etasje og i først etasje. Der er det også minibanker. Flyplassens politistasjon er tilgjengelig på tlf: +34(0)966 919 223.

Kontact

Kontakt

Adresse
Alicante Airport
03071 Alicante
Spain

Telefon, faks, email

Telefon: +34(0)96 691 9000 of 9100
Faks: +34(0)96 691 9354
E-mail: alc.calidad@aena.es

Flyplass Koder

IATA flyplass kode: ALC
ICAO flyplass kode: LEAL

Websider