Heraklion flyplass: Heraklion Lufthavn (HER)

Heraklion Lufthavn

Heraklion Lufthavn, som ligger på Kreta, blir offisielt kalt “Nikos Kazantzakis” etter forfatteren og filosofen som er kjent for den kjente historien om “Grekeren Zorba”. Flyplassen ligger i utkanten av Heraklion (Iraklio). Fem millioner passasjerer bruker denne flyplassen hvert år. Terminalbygningen er ganske liten og derfor er det veldig hektisk i høysesongene. Det er vanlig at passasjerer som skal reise må vente utenfor. Det er ofte forsinkelser på flyene til og fra Heraklion Lufthavn. En ny flyplass blir bygget ikke langt ifra den nåværende flyplassen, men det vil fortsatt ta år før de første flyene kan fly og lande der.

Flyplassen blir også brukt av det greste luftforsvar. Derfor er det forbudt å ta bilder.

Adresse

Heraklion Airport "N. Kazantzakis"
71408 Iraklio
Greece

Flyplasskoder

IATA flyplasskode: HER
ICAO flyplasskode: LGIR

Transport

Lokal transport

Tog

Det er ikke tog som opererer på Kreta.

Bil og buss

Flyplassen ligger mindre enn fem kilometer unna Heraklion. Utkjørselen fra flyplassen er ved Makariou Dikeossinisweg. Vestover fører denne deg til Heraklion og østover er veien forbundet til motorveien som går langs Kretas nordkyst og fører til de fleste viktige turistattraksjonene.

Bybuss nr. 78 går til busstasjonen i Heraklion. Turen tar 20 minutter og koster € 0.75. Denne bussen stopper også ved Archeological Museum.

Bilutleie Heraklion Lufthavn

Det finnes skranker i ankomsthallen til bilutleie selskapene Avis, Autohellas, Eurodollar, Hertz, Sixt og Travel Star. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenestene som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted.

Taxi

Taxi finner du foran ankomsthallen og du kommer til sentrum av Heraklion for € 12.00. Sørg for at du gjør en bstemt avtale om prisen!

Flyplass Parkering

Det finnes steder for korttids- og langtids parkering i nærheten av terminalbygningen. I motsetning til den andre flyplassen på Kreta (Chania Lufthavn) er det bare tilgjengelige parkeringsplasser mot avgift.

Tjenester

Tjenester

Hoteller

Det er ikke hoteller på flyplassen. For hotell og reservasjoner online kan du gå til Booking.com. De har mange tilbud på hoteller med gode internett priser.

Butikker og restauranter

Heraklion Lufthavn har begrenset utvalg av butikker og restauranter. Det er én restaurant (det er egentlig en snack bar) og det er fem kaféer. Prisene er høye både i butikkene og restaurantene.

Bagasje

Du kan oppbevare bagasje ved inngangen til parkeringsplassen. Denne tjenesten er åpen 24 timer i døgnet, men det er ikke alltid bemannet. Det er ikke en billig tjeneste: for å oppbevare en alminnelig koffert koster det € 12.00 per dag.

Hvis bagasjen din er savnet må du melde umiddelbart ifra til informasjons skranken. Hvis du ikke gjør det og forlater stedet kan du ikke reklamere på kofferten senere!

Informasjon

Det finnes en informasjons skranke i nærheten av bagasjebåndet i ankomsthallen (tlf: +30(0)2810 397129).

Business

Det finnes ikke kontorer eller møterom til leie på Heraklion Lufthavn.

Handikappede

Flyplassen har begrensede fasiliteter for handikappede. Det er mange trapper og ved bagasjebåndet er det bare et toalett for handikappede. Etter anmodning kan handikappede få hjelp ved ankomst og avreise, men dette kan arrangeres lettere med ditt flyselskap.

Andre tjenester

Heraklion Lufthavn er en liten flyplass med få tjenester. Det finnes en bank og ingen minibanker.

Kontact

Kontakt

Adresse

Heraklion Airport "N. Kazantzakis"
71408 Iraklio
Greece

Telephone, fax, email

Telefon: +30(0)2810 397129/397136
Faks: +30(0)2810 245598
E-mail: kahktl@otenet.gr

Flyplass koder

IATA flyplass kode: HER
ICAO flyplass kode: LGIR

Websider