Bilutleie Hellas

Bilutleie Hellas

Generell informasjon og forskrifter

Å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Non-EU beboere må få en internasjonalt førerkort for å kjøre, ikke glem å søke om disse papirene i tide. Mange bilutleiefirmaer har en maksimal alder for bilutleie i tillegg til et minimum alder: 70 år.

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn opp til 4 år må sitte i en barnestol (i ryggen).

Trafikk reiser til høyre, og fartsgrensene er som følger: i byen 30mph/50km/t, på åpne veier 50 mph/80km/t og på motorveier 74mph/100km/t.

Kjøring i Hellas med leiebil

Å kjøre gjennom Hellas er gøy, åsene er vakker og panoramautsikt over Middelhavet er imponerende. Men det er en downside til prakt. Hellas har en av de høyeste mengder trafikk ulykker i Europa. De som lander på Iraklion flyplass (Kreta) trenger ikke å bekymre deg, veiene her er utmerket.

Avhengig av sted for ankomst, kan et par fine turer gjøres med bil. Øya Korfu inviterer besøkende til å ta turer langs kysten. De blå-hvite hus som mange kjenner fra bøker og brosjyrer er et slående syn under en tur rundt på øya. De mest kjente områdene av interesse kan nås fra Aten i en håndvending. Parthenon på Akropolis og den omkringliggende Parnitha og Penteli fjell er lett tilgjengelig med bil.

Andre steder som kan nås er Eleusina (30 km fra Athen), Piraeus (9 km fra Athen) og Chalkís (disse sikre en fin dagstur). Chalkís er knyttet til fastlandet ved hjelp av en bro, som har vært slik helt siden 400 f.Kr. (broen pleide å være laget av tre). Chalkís er hovedstaden på øya Euboea.

Leie en bil i Hellas

Det er mange bilutleiefirmaer spredt rundt de største flyplassene i Hellas. Noen av disse inkluderer: Avis, Budget, Europcar, Eurodollar, Hertz, National, Sixt og Travelstar.

Et annet alternativ er å leie en bil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.