Paris flyplass: Paris Orly Lufthavn (ORY)

Paris Orly Lufthavn

Orly Lufthavn ligger 14 kilometer sør for Paris og har to terminaler (Vest og Sør) som har forbindelse med en shuttle buss. Før flyplassen Charles de Gaulle ble bygget var denne den viktigste flyplassen i Paris området.

Adresse

Paris Orly Airport
Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
France

Flyplasskoder

IATA flyplasskode: ORY
ICAO flyplasskode: LFPO

Transport

Lokal transport

Tog

Det er to shuttle tog som forbinder flyplassen med Paris´ raske regionale undergrunnsbane system (RER). ADP shuttle tog går til Gare d’Austerlitz (RER-line C til St. Michel, Invalides og Porte Maillot). Orlyval shuttle forbinder flyplassen med Antony stasjonen (RER-line B til Denfert-Rochereau, St. Michel, Châtelet-les-Halles og Charles de Gaulle Lufthavn).

Bil og buss

Fra flyplassen er det mange veier som fører til Paris, avhengig av din destinasjon. Til Porte d’Orléans: hovedvei A6a, til Porte de Gentilly: hovedvei A6b, til Porte d’Italie: nasjonalvei N7, til Charles de Gaulle Lufthavn: hovedvei A1, til Porte de Bagnolet: hovedvei A3.

Busstasjonen er ankommelig fra begge terminalene med en gratis shuttle buss. Orlybus går til undergrunnsbane stasjonen Denfert-Rochereau. Jetbussen går til undergrunnsbane stasjonen Villejuif-Louis Aragon. Shuttle bussene til Air France stopper ved Porte d’Orléans, Gare Montparnasse, Duroc og Gare des Invalides. Videre finnes det en Flybuss som kjører til hjertet av Paris, og det finnes også vanlige by busser som kjører til flyplassen.

Bilutleie Paris Orly Lufthavn

I begge terminalene er det skranker til bilutleie selskapene Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenestene som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted. They compare the rates of several car rental providers in a single quote. Motorsykkel, også med sjåfør, er tilgjengelige hos Aerobikes (tlf: +33(0)1 4075 1350).

Taxi

Taxiene står utenfor ankomsthallen til begge terminalene. Prisen er ca. € 25.00 til sentrum av Paris. Reise tiden: ca. 30 minutter utenfor høysesongene. Limousiner med sjåfør er tilgjengelig gjennom Aéroports Limousine Service (tlf: +33(0)1 4071 8462).

Flyplass Parkering

Det finnes parkeringshus for korttidsparkering ved begge terminalene (Orly øst: P0, P2 og P5, Orly sør: P1 og P3). Den første timen koster € 2.90. Langtidsparkering er mulig i P4 og P7 (€ 1.60 per time). En gratis shuttle buss går fra disse parkeringsområdene til terminalene.

Tjenester

Tjenester

Hoteller

Det er to hoteller på flyplassen og begge to er ankommelige med en gratis shuttle buss. Hilton Paris Orly (tlf: +33(0)1 4512 4512) og Ibis Orly (tlf: +33(0)1 5670 5050). For flere hoteller og reservasjoner online kan du gå til Booking.com. De har mange tilbud på hoteller med gode internett priser.

Butikker og restauranter

Det er et passende natall tilbud på barer og restauranter. Orly øst har 13 barer og åtte restauranter, og Orly sør har åtte barer og to restauranter. I begge terminalene er det butikker, men Orly øst har flest og mer variert utvalg.

Bagasje

Av sikkerhetsmessige grunner kan du ikke oppbevare bagasje på flyplassen. En luke for hittegods finnes i ankomsthallen på begge terminalene (Orly sør, Tlf: +33(0)1 4975 3410, Orly øst, Tlf: +33(0)1 4975 4234).

Informasjon

Det er generell informasjons skranker i begge terminalene. I Orly sør finner du disse ved utgangene C og H og i første etasje i Hall B. I avgangshallen til Orly øst er det tre informasjons bord, og det er også to i ankomsthallen. Gratis kart over Paris er tilgjengelig på alle disse skrankene. For mer informasjon kan du også ringe informasjons nummeret.

Business

Orly øst har et stort business senter (Centre d’Affaires, tlf: +33(0)1 4975 1233) med fasiliteter som telefon, faks, kopimaskin og email. Det er 16 møterom, syv kontorer og en lounge som er til leie. I terminal Orly sør er det tre større møterom (maks 200 personer).

Handikappede

I parkeringshusene er det reserverte plasser for handikappede. Videre finnes det rullestol ramper og tilpassede heiser, toaletter og telefonoer. For mer informasjon og assistanse kan du henvende deg til skrankene ved utgang W i Orly øst og ved utgang E i Orly sør.

Andre tjenester

I begge terminalene er det banker, veksle kontor og minibanker. Førstehjelpsstasjonen befinner seg i Orly øst.

Kontact

Kontakt

Adresse

Paris Orly Airport
Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
France

Telefon, faks, email

Telefon: +33(0)1 4975 1515
Faks: +33(0)1 4975 5878
E-mail: bruk kontakt skjema

Flyplass koder

IATA flyplass kode: ORY
ICAO flyplass kode: LFPO

Websider