Bilutleie Frankrike

Bilutleie Frankrike

Generell informasjon og forskrifter

Å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en tilleggsavgift.

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn må være minst 10 år gammel for å sitte i forsetet. Barn opp til 3 år må sitte i et barnesete. Trafikk reiser på høyre og bøter kan betales på stedet (i euro eller reisesjekker).

Fartsgrensen i byen er 31mph/50km/t, på åpne veier 68mph/110km/t og på motorveier 81mph/130km/t.

Kjøring i Frankrike med leiebil

Nettverket av "autoroutes" er veldig bra. Ut av de 40.000 km med veier, rundt 10.000 km er firefelts superhighways og mange av disse er bomveier (autoroutes en péage). Mange veier er fortsatt gjenstand for diskusjon på grunn av trafikkork mellom slutten av juli og første del av september. De fleste av problemene oppstår langs "route de soleil". Til tross for disse problemene, er Frankrike et tilgjengelig land og de større byene er lett å nå.

Fra Paris er det raske forbindelser til andre byer, er Paris-Nantes ca 340 km, Paris-Lyon 395 km og Paris-Bordeaux litt videre: ca 500 km. Land nord for Paris kan nås lett også, en kjøretur fra den franske hovedstaden til Brussel (Belgia) tar ikke mer enn to og en halv time.

Leie en bil i en av de sørlige byene resultater på andre muligheter, for eksempel Bordeaux. Fra denne byen, er en tur til Spania enkelt arrangert, fra byen Nice kan man reise til Italia og fra Lyon en tur til Geneve (Sveits) anbefales (ca. 110 km).

Leie en bil i Frankrike

Alle de største flyplassene tilbyr flere bilutleiefirmaer å velge mellom. Fra Paris, Bordeaux, Nice og Lyon flere selskaper kan rette på leiebil. Selskaper som Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt er til stede på de fleste flyplasser.

Et annet alternativ er å leie en bil gjennom EasyTerra, et nettsted der forekomst av lokale bilutleiefirmaer sammenlignet for din bekvemmelighet.