Transport

Lokal transport

Tog

Lisboa Lufthavn har ingen tog forbindelse. Det er planer om å forbinde flyplassen med metro systemet i Lisboa, men dette blir ikke realisert før i 2010.

Bil og buss

Portela Lufthavn er lett ankommelig. Flyplassen ligger ved A1 som forbinder Lisboa med Porto. Fra Cascais/Estoril følger du hovedvei A5. Flyplassen er tydelig indikert med skilt langs A1 og A5 (følg ringveien 2a). Veiene og strekningen til flyplassen kan være forvirrende. Det vil bli forbedringer, men foreløpig er ikke situasjonen bedre.

Det går en spesiell shuttle buss (Carris nr. 91, én vei € 1.30) som kjører passasjerer til sentrum av Lisboa på 20 minutter. Bussen stopper også ved tog stasjonen Cais do Sodré.

En annen Shuttle buss (Scotturb, € 9.00) har forbindelse fra flyplassen med steder som Estoril. Du kan kjøpe billett av sjåføren på shuttle bussen.

Videre går det bybusser (5, 22, 44, 45 og 83) til Lisboa.

Bilutleie Lisboa Portela Lufthavn

I ankomsthallen på Lisboa Lufthavn kan du finne skranker til forskjellige bilutleie selskaper som : AA Castanheira/Budget, Auro Rent, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo og Sixt. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenestene som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted.

Taxi

Det er allti plenti taxier ved ankomsthallen og avgangs hallen. Alle taxiene har taxameter. En tur til Lisboa koster ca. ti euro, avhengig av trafikken. I helgene, om natten og helligdager er det en ekstra avgift på 20% tillegg.

Flyplass Parkering

Det finnes to parkeringshus for korttids parkering: P1 befinner seg ved avgangs hallen og P2 ved ankomsthallen. P3 er reservert for langtids parkering og ligger lengre unna. En Shuttle buss kjører deg til terminalene.