Transport

Lokal transport

Tog

Det er ingen togforbindelse ennå med Jakarta Lufthavn, men selskapet PT RaiLink har foreslått å koble Soekarno-Hatta flyplass med Manggarai stasjon i hovedstaden.

Bil og buss

Flyplassen ligger 20 kilometer vest for Jakarta. Flyplassen er lett tilgjengelig med leiebil: Den Sedyatmo bomveg forbinder flyplassen med den indonesiske hovedstaden. Avkjøringen til flyplassen er tydelig skiltet.

En buss går hver time til de store hoteller i Jakarta sentrum. Den såkalte DAMRI bussen tar mye lengre tid å komme fra flyplassen til Jakarta, men er billig. Denne bussen stopper på Rawamangun, Pasar Minggu, Blok M og Gambir. Det er også bussforbindelser til andre steder i den vestlige delen av Java, inkludert Bogor.

Bilutleie Jakarta Lufthavn

Du kan finne skranke på bilutleie selskaper i ankomsthallen. Kun to utleiefirmaene er tilstede ved Jakarta Lufthavn: Avis og Europcar. Det er også en leverandør, Blue Bird, som leier ut sjåfør-drevne biler. Du kan også bestille en leiebil på forhånd bruke tjenesten tilbys av EasyTerra; de sammenligne priser på flere tilbydere i et enkelt anførselstegn.

Taxi

Den offisielle flyplassen drosjer er den raskeste måten å reise til Jakarta. Du kjøper en billett til en taxi kiosk som du viser til sjåføren. Det er satt priser. Du vil også måtte betale bompenger, men dette er minimal. Når du ankommer sent offisielle taxi vil ikke lenger fungere og du må vende seg til den såkalte sorte drosjer. Du må være en god forhandler for å få en god pris.

Flyplass Parkering

Utenfor terminalen kan du finne kort-og langsiktige parkeringsplasser. Du betaler ca 2000 rupees per time. Hvis du ønsker å forlate bilen på Jakarta Lufthavn natten er det best å velge den lukkede parkeringsplassen ved innenlands terminal 1.