Bilutleie New Zealand

Bilutleie New Zealand 

Generell informasjon og forskrifter 

De to hovedøyene i New Zealand, Nordøya og Sørøya, har et utmerket veinett. Men skyldes den lave tettheten av trafikk mange veier ikke er belagt med asfalt. 

Trafikk reiser til venstre og drivhjul er på høyre side av bilen. Fartsgrensen er: i byen 30mph/50km/t og på motorveien 60mph/100km/t. For å leie en bil du må være 21 år gammel og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. 

Kjøring i New Zealand med leiebil 

Med hensyn til størrelsen på New Zealand (1600 km i lengde), kan øya utforskes perfekt med bil. Nordøya har den største befolkningen og innbyggere bor hovedsakelig i hovedstaden Wellington og den største byen: Auckland. South Island er blitt kjent for sin fortryllende landskap. 

Langs østkysten av Sørøya, vil du finne byen Christchurch, et utmerket utgangspunkt for din reise. En herlig tur tar deg fra Christchurch til Greymouth, fra øst til vest på Sørøya. I løpet av turen, kan du nyte den grove og fantastiske "Alpene i New Zealand". Reisen strekker seg over 258 km og kan gjøres på 3 timer og 10 minutter. 

Videre ligger byen Picton på 336 km nord fra Christchurch, og er vel verdt 5 timers kjøretur langs kysten. I midten av denne reisen, kan man komme med en pit stop i Kaikoura, kjent for sine delfiner og hval cruise. Ved ankomst i Picton, kan du krysse Cook Strait men bilen må opphold på øya. Dette bør ikke utgjøre et problem siden North Island har gode bilutleie muligheter også. 

Leie en bil i New Zealand 

Christchurch Internasjonale Lufthavn har mange muligheter for bilutleie. Selskapene som er tilstede her inkluderer: Avis, Budget, Hertz and Maui Rentals. Du kan sammenligne lokale priser gjennom EasyTerra også, sammenligner dette nettstedet flere bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.