Bilutleie Canada

Bilutleie Canada

Generell informasjon og forskrifter

Å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for ett år. Et internasjonalt førerkort er anbefalt og setebelter er obligatorisk. Avstander er vist i kilometer.

Veiene er gode og utenfor den overbefolkede regionen rundt Toronto, Montreal og hovedstaden Ottawa, vil man legge merke til roen på veiene. Fartsgrenser variere per fylke og alkohol-bruk er sterkt forbudt (og overvåket). Straffen for drikking og kjøring er alvorlig.

Vær oppmerksom på at Canada er et tospråklig land, i Quebec-regionen, kan du forvente veiskilt på fransk.

Kjøring i Canada med leiebil

Den enorme Canada er det nest største landet i verden (foruten Russland) og inviterer besøkende til å lage flotte turer gjennom frodige landskapet. Nesten alle byer av betydning er lokalisert i sør (mot grensen til USA), jo mer nord man reiser, jo grovere terrenget blir.

En fin tur fører fra Montreal til Quebec, 250 i nordøst. Denne havnen byen har et vakkert historisk sentrum og, noe som er unikt i Nord-Amerika-regionen, en gammel bymur. Turen vil ta mer enn 3 timer og er vel verdt det.

Sørøst for Montréal ligger Ottawa. Avstanden er 165 km (fra Montréal) og hovedstaden, med sine statlige bygninger, kan nås innen 2 timer. For de som nyter utendørs, en tur på grunn North anbefales, en oase av frodig natur og ro venter deg der.

Leie en bil i Canada

Flyplassen i Montréal havner bilutleiefirmaer som Alamo, Avis, Budget,Dollar, Enterprise, Hertz, National og Thrifty. Du kan ordne leiebil gjennom EasyTerra også. Dette nettstedet sammenlikner flere lokale selskaper samtidig.