Transport

Lokal transport

Tog

Det er to jernbanestasjoner: den underjordiske Regionalbahnhof og på bakken Fernverkehrbahnhof. S-Bahn togene og de regionale togene går fra Regionalbahnhof til sentral stasjonen (Hauptbahnhof) i Frankfurt. Det går også tog til Offenbach, Hanau, Rüsselsheim, Mainz og Wiesbaden. Bare intercity-tog og høyhastighets ICE-tog stopper ved Fernverkehrbahnhof og går fra Frankfurt til Cologne (reise tid: 1 time).

Bil og buss

Flyplassen ligger 12 kilometer sør-vest for Frankfurt ved veikrysset (Frankfurter Kreuz) til hovedvei A3 (Cologne-Munich) og A5 (Hannover-Basel). Innkjørselen til flyplassen er tydelig indikert (“Flughafen”).

De fleste bussene går fra stedet rett foran utgangen til Terminal 1. Det finnes mange buss linjer, og de viktigste er: buss linje 61 til Südbahnhof i Frankfurt, linje 900 til stasjonen Oberhausen og buss 73 til Kelsterbach. Det er en spesiell shuttle buss til Darmstadt og Lufthansa busser opprettholder express service til Hahn Lufthavn, Heidelberg, Mannheim og Strasbourg.

Bare buss linjene 61, 68, 73 og 975 stopper ved Terminal 2, men Terminal 1 er ankommelig med Skyline på to minutter.

Bilutleie Frankfurt Lufthavn

I begge terminalene er det skranker for seks bilutleie selskaper: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenestene som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted.

Taxi

Foran ankomsthallen på begge terminalene er det mange taxier. En tur til Frankfurt tar ca. 20 minutter uten trafikk og koster ca. € 20.00.

Flyplass Parkering

Ved begge terminalene er det store parkeringshus som har direkte innganger til flyplassen. For Terminal 1 følger du skiltene til P1 gjennom P5 og for Terminal 2 følger du skiltene til P8 og P9. I P1, P4 og P5 er det plasser reservert for kvinnelige passasjerer. Prisene er: første timen € 1.50, og € 3.50 per time etter det med maks € 22.50 per dag. En ukes parkering koster € 112.50, og den andre uken er gratis. For hver dag etter dette betaler du € 5.00 per dag.

Det finnes en overvåket parkeringsplass ved Terminal 1, betjent av Airport Car Service (tlf: +49(0)96 690 27901).

På sørsiden av flyplassen finnes også en parkeringsplass (“Holiday Parking”), men det er bare 1000 plasser. Prisen per uke: i høysesongen € 64.00 og € 54.00 i lavsesongen.