Bilutleie Tyskland

Bilutleie Tyskland

Generell informasjon og forskrifter

Du må være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1-3 år avhengig av bilen kategorien reservert. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Sikkerhetsbelter er obligatoriske, samt barnets seter for barn opp til 6 år.

Trafikk reiser til høyre, og fartsgrensene er: 31mph/50km/t i urbane områder, 62mph/100km/t på åpne veier og en anbefalt fartsgrense på 81mph/130km/t på motorveier. Men ryktene om fravær av disse grensene er sant: det er ingen reell fartsgrensene på (mesteparten av) den "Autobahn" motorveier. Vær oppmerksom på denne, så trafikken kan kjøre forbi deg betydelige hastighet.

Kjøring i Tyskland med leiebil

Til tross for størrelsen av Tyskland, er avstanden et relativt begrep, og man kan reise langt på kort tid. Landet er kjent for sitt omfattende vegnett, og har om lag 10.000 km av "Autobahn" (og over 41.000 km "Bundesstrassen"). Selvfølgelig mulig dagsturer avhenge av byen ankomst.

I praksis kan de fleste av de større byene nås lett, på grunn av fraværet av fartsgrenser (på Autobahn-motorveier). Avstanden mellom München og Berlin er 500 km og disse veiene er spesielt konstruert for å være den raskeste motorveier i verden. Enten turen er rettet mot kulturell glede (de mange kirkene, eller det imponerende slottet Neuschwannstein i Bayern) eller avslapning ved innsjøen Chiemsee, de viktigste områdene av interesse er alltid innen rekkevidde.

Et slott rute gjennom Bayern, der Ludwig II av Bayern bodde i hans luksuriøse palasser, er absolutt verdt turen med en leiebil.

Leie en bil i Tyskland

De viktigste flyplassene i Tyskland har flere bilutleiefirmaer tilgjengelig, for eksempel Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt.

Et annet alternativ er å leie bil gjennom EasyTerra, en organisasjon som sammenligner priser på veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.