Bilutleie Tsjekkia

Bilutleie Tsjekkia

Generell informasjon og forskrifter

For å leie bil i Tsjekkia må du være 23 år gammel (noen selskaper opprettholde 21 år dog) og sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Ett års kjøreerfaring er nødvendig på de fleste utleiefirmaer.

Trafikk reiser til høyre og sikkerhetsbelter er obligatorisk. Fartsgrensene er som følger: i byen 37mph/50km/t, på åpne veier 55mph/90km/t og motorveier 81mph/130km/t.

Generelt, veiene er gode men i enkelte urbane områder du må være oppmerksom på grusveier og Pebble stein veier.

Kjøring i Tsjekkia med leiebil

Den totale lengden på veiene i Den tsjekkiske republikk er 55 500 km, og bare en liten prosentandel består av motorveien. Det er en hovedvei fra Praha til Brno, som kalles D1. Avstanden mellom disse byene ligger bare 185 km, og derfor lett å kjøre løpet av en dag. Brno har et par sjarmerende slott og moderne arkitektonisk skjønnhet. Byen er kjent for "Ignis Brunensis", et fyrverkeri konkurranse som trekker 200.000 besøkende årlig.

Tsjekkia har mange UNESCO World Heritage Sider og de fleste av disse er vel verdt et besøk. Ikke bare det historiske sentrum av Praha, men Cesky Krumlov (gotisk stil, renessanse og barokk på 142 fra Praha), Telc (mange slott og kirker på 125 km fra Praha) og Kutná Hora (62 km fra Praha, den vakre "Silver byens av Böhmen) er alle perfekte dagsturer.

Sist men ikke minst, byen Kromeriz, ved 230 km fra Praha, med den barokke Kromeriz Bishop's Palace og park. Slottet har noen imponerende blomst hager.

Leie en bil i Tsjekkia

Praha (Ruzyne) Lufthavn har mange bilutleiefirmaer, som Alimex CR, Avis, Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz og Sixt.

Reservering av en bil på forhånd kan også ordnes gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner priser på leiebil selskapene for din bekvemmelighet.