Bilutleie Sverige

Bilutleie Sverige 

Generell informasjon og forskrifter 

Å leie en bil, må du være minst 20 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 2 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. 

Fartsgrensene er: på motorveier 68mph/110km/t, på åpne veier 55mph/90km/t og i byen 31/mph/50km/t. Frontlykter og sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn opp til 7 år må ha en som passer til alderen tilbakeholdenhet. 

Avstander i Sverige er vist i kilometer selv om folk i Sverige refererer ofte til "mil", eller norske mil. Pass opp, dette er ikke 1,6 km, men 10 km!

Kjøring i Sverige med leiebil 

Store byer som Stockholm, Göteborg, Malmö og Uppsala ligger i den sørlige halvdelen av landet selv om nord er lett tilgang på grunn av gode veinett. Fra hovedstaden i Stockholm et besøk til pittoreske Norrtälje er anbefalt, er dette ligger nord-vest for byen. 

En reise fra "kyst til kyst", fra Stockholm via Norrköping og Jönköping til Göteborg er en annen flott tur. Reisen er 400 km og tar deg langs vakre natur og interessante byer. 

En rundtur i den øvre nordlige regionen og dens fortryllende naturen bringer deg til Gävle langs Østersjøen, 200 km fra Stockholm. Herfra kan mange vakre steder leses enkelt.

Leie en bil i Sverige 

Stockholm Arlanda Lufthavn har flere bilutleiefirmaer som: Avis, Europcar og Hertz. Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.