Bilutleie Sveits

Bilutleie Sveits 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil i Sveits må du være minst 20 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barnets setene er obligatorisk for barn opp til 7 år. 

Under høysesongen (i Alpene betyr dette sommer som vinter) veiene er vesentlig mer overfylt. Veiene er godt vedlikeholdt og fartsgrensene er: på motorveier 75mph/120km/t, på åpne veier 50mph/80km/t og i byen 31mph/49km/t. 

Vær oppmerksom på toll klistremerker som du trenger på bomveier. Uten disse, kjøring kan bli en kostbar affære. 

Kjøring i Sveits med leiebil 

Bern er hovedstaden i Sveits, selv om byen Zürich (i nord) er den største. Interessante turer kan ordnes herfra, for eksempel til byen Luzern. Denne pittoreske byen ligger mellom Lake Lucerne og fjellene. Byen ligger 40 km fra Zürich, og den kan nås på en halv time.

En annen fin tur ville være gjennom Alpene til Lugano. Turen tar deg fra den tysktalende delen av landet til den italienske talende delen og er ca 150 km og en 2-timers kjøretur. I tillegg til tysk og italiensk, er fransk det tredje språket i Sveits. 

Den viktigste byen i den franske regionen er Geneve. Den ruten fra Zürich til Genève tar 3 timer og fører langs Bern, festival byen Montreux og Lausanne, der IOC sitter. 

Leie en bil i Sveits 

I nærheten av parkeringsplassen 2 ved Zürich Lufthavn, flere bilutleiefirmaer tilbyr sine tjenester. Du kan velge mellom Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt.

Booking en bil på forhånd er mulig gjennom EasyTerra også. Dette nettstedet sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.