Transport

Lokal transport

Tog

Det er fortsatt ingen togforbindelse mellom Edinburgh og flyplassen. Bygging av togbane mellom de vestlige områdene av Edinburgh og senteret ble startet i 2007. Banen vil til slutt bli utvidet til flyplassen og ventes å stå ferdig i 2009.

Bil og buss

Flyplassen ligger 12 kilometer vest for Edinburgh langs A8 som fører til sentrum av byen. Den klart indikerte avkjøringen til flyplassen er mellom to rundkjøringer (Gogar og Newbridge).

Bussen går ofte fra busstasjonen ved ankomsthallen til sentrum av Edinburgh (sentralstasjonen nær Waverley Bridge). Disse bussene stopper også ved Haymarket train station. Den hurtigbussen 100, Lothian Buses (tel: +44(0)131 555 6363) går 24 timer i døgnet. I tillegg er det en busslinje (35) som går fra sentrum av Edinburgh til Ocean Terminal.

Bilutleie - Edinburgh Lufthavn

I ankomsthallen for innenlandsreiser finnes skranker for fem bilutleiefirmaer: Alamo, Avis, Europcar, Hertz og National. Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenesten EasyTerra, de sammenligner satsene til flere utleiere i ett samlet tilbud.

Taxi

Drosjene står ved siden av bussholdeplassen. En tur til Edinburgh  tar omtrent 25 minutter utenfor rushtiden. Du kan bestille taxi på forhånd med Executive Onward Travel (tel: +44 (0)131 333 2255), de har også limousiner med sjåfør.

Flyplass Parkering

Rett foran terminalbygningen er det et område for korttids parkering i maks 2 timer. Det er også en parkeringsplass med over 200 parkeringsplasser. Langtids Parkeringsplassen er ved siden av Hilton Hotell. En skyttelbuss går til terminalen. I tillegg er det fortsatt et parkeringsområde like utenfor flyplassen. Du kan se prisene på parkeringsplasser på nettstedet til Edinburgh Lufthavn. Du får en rabatt på prisen når du bestiller på forhånd (tel: +44(0)870 850 2825), du kan også gjøre dette på nettet. The Airport Parking Directory nettstedet tilbyr en tjeneste der du kan sammenligne priser på flere Edinburgh Lufthavn parking leverandører.