Bilutleie Storbritannia

Bilutleie Storbritannia

Generell informasjon og forskrifter

Å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Noen utleiefirmaer har en maksimal alder i tillegg: 69 år.

Sikkerhetsbelter er obligatoriske, samt barnets seter for barn opp til 3 år. Kjøring på venstre side av veien tar litt tid å venne seg til, selv om dette er gjort enkelt av anstendig kjørestil i Storbritannia. Spesiell oppmerksomhet går til rundkjøringer, mange turister ta disse i feil retning.

Fartsgrensene er: i byen 30mph/50km/t, lokale veier 60mph/96km/t og motorveier 70mph/112km/t.

Kjøring i Storbritannia med leiebil

Du kan gjøre en masse fine turer kan gjøres i England, Skottland og Wales, avhengig av byen ankomst. De fleste av byene er forbundet med hverandre, og en dagstur fra London til Birmingham (ca 160 km) er lett ordnes. Victoria Square i det sentrale Birmingham er vel verdt et besøk.

Videre, byer som Liverpool og Leeds er verdt en dagstur. Havnen i Liverpool er oppført under UNESCO siden 2004. Et annet alternativ fra London er et besøk i grevskapet Kent. Med egen bil, kan mange av sine slott kan besøkes uten anstrengelse.

Kjøreturen fra London til Glasgow er interessant også, men det anbefales å dele opp turen over 2 dager. Langs veien, som er ca 550 km, finner du mange Bed and Breakfast er til ditt overnatting.

En tur til Wales (fra London) er enkelt også. Det er 300 km til byen Harlech, med sjarmerende slott og nasjonalparken Snowdonia, som er vel verdt et besøk.

Leie en bil i Storbritannia

På flyplasser Birmingham, Leeds, Liverpool og London (blant andre), flere bilutleiefirmaer kan rette på leiebil. Disse selskapene inkluderer: Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt.

Det er mulig å leie bil gjennom EasyTerra også. Dette nettstedet sammenligner priser fra flere bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.