Bilutleie Slovakia

Bilutleie Slovakia 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie en bil i Slovakia må du være 21 år gammel. Noen bil kategoriene har en maksimal alder for utleie i tillegg: 70 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn under 12 år kan ikke sitte i fronten av bilen. 

Fartsgrensene er: på lokale veier 56mph/90km/t, på motorveier 81mph/130km/t og i byer 31mph/50km/t. De fleste av veiene har 2 kjørefelt og kun 300 km med motorveier er bygget så langt. Men, dette kommer til å endre seg i framtiden. 

Du må kjøre med nedtonet frontlykter i Slovakia i løpet av dagen. Ved hjelp av en mobiltelefon er strengt forbudt, selv når du bruker håndfriutstyr. Pass opp for dette. Drikking og kjøring er forbudt i tillegg, er det ingen tillatt blod alkoholinnhold tillatt. 

Kjøring i Slovakia med leiebil 

Hovedstaden i Slovakia, Bratislava, ligger i den vestligste delen av landet, nær den østerrikske grensen. Wien er like ved, og ligger ikke mer enn 60 km. Budapest kan nås så godt siden det ligger ved 163 km fra Bratislava. 

Selvfølgelig har Slovakias innlandet på å bli utforsket også. Bratislava ligger langs Donau og Karpatene ligger i nærheten. Du kan unne deg flotte turer i regionen. Turister har ennå ikke helt oppdaget dette landet. 

Et annet sted i nærheten er byen Nitra, med sine kapeller, kirker og Nitra Castle, som er sete for bispedømmet Nitra. Du finner denne byen på 73 km øst for Bratislava og det vil ikke ta mer enn en time å komme dit. 

Leie en bil i Slovakia 

Nært ankomsthallen til Bratislava flyplass kan du finne flere bilutleiefirmaer: Avis, Hertz, Europcar og Sixt. Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.