Bilutleie Serbia

Bilutleie Serbia 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens i minst 2 år. 

Ved hjelp av en mobiltelefon i bilen er strengt forbudt og bøter kan betales på stedet. Barn under 12 år kan ikke sitte i front og sikkerhetsbelter er obligatorisk, både i front og i ryggen. Fartsgrensene er: i byen 31mph/50km/t, på lokale veier 50mph/80km/t og på motorveier 75mph/120km/t. 

Hovedveiene er bra selv om andre veier kan være av dårlig kvalitet. Vær oppmerksom på dette når du kjører i mørket, unngå andre veier i løpet av natta. Vær oppmerksom på at bensinstasjoner er knappe utenfor de store byene, ikke glem å fylle opp før avreise urbane områder. 

Kjøring i Serbia med en leiebil 

Landskapet skiller seg vesentlig i nord og sør i Serbia. I nord finner du frodige (og grønn) jordbruksland og hektar, ligger sør kupert og har noen herlige skoger. 

Serbia har 5 nasjonalparker, som inkluderer skianlegg og store skoger. Et populært skianlegg Kopaonik nær byen Brus (166 km fra Beograd). Mange turister besøker Tara fjellkjeden, som er en nasjonal park med mange innsjøer og skoger. Zlatibor en annen vakker fjell-regionen og ligger i nærheten av Tara fjellregionen. Zlatibor er en kort kjøretur fra Beograd (136 km). Hvis du følger Donau fra Beograd til øst, vil du møte Kladovo nær den rumenske grensen. Denne byen er kjent for sine arkeologiske steder. Turen vil være ca 200 km og er vel verdt et besøk. 

De som søker kulturelle fryd kan nyte byen Novi Sad, en by ofte referert til som "Athens av Serbia». Museene og galleriene i Novi Sad utgå en unik atmosfære. Novi Sad er hovedstaden i provinsen Vojvodina, kan et sted hvor restene av ottomanske herskere fortsatt finnes. Den middelalderslott Bac er et imponerende arbeid av arkitektur i denne provinsen. 

Leie en bil i Serbia

Beograd Nikola Tesla lufthavn huser mange bilutleiefirmaer, som for eksempel: Avis, Budget, Hertz og Sixt. For å sammenligne prisene du kan bruke tjenestene til EasyTerra, et nettsted som sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.