Bilutleie Russland

Bilutleie Russland 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie en bil (på de fleste bilutleiefirmaer) du må være 25 år gammel og har holdt din lisens for 2 år. Det anbefales å få en internasjonalt førerkort før du går til Russland. 

Trafikk reiser til høyre og sikkerhetsbelter er obligatorisk. Fartsgrensene er: 38mph/60kph i byen, 56mph/90km/t -69mph/110km/t på vanlige veier og 69mph/110km/t på motorveier. 

Polititjenestemenn kan stoppe biler uten åpenbar grunn, men alltid å si navnet sitt og sone. Det er vanlig å bli dratt over i Russland, derfor er det ingen grunn til bekymring (for mye). 

Kjøring i Russland med leiebil 

Russland har et omfattende nettverk av M-veier og A-veier. Den M-veiene er motorveier, men har bare 2 baner. Den M-veier koble til de fleste av de store byene og Moskva er omgitt av MKAD Ring Road. Andre viktige veier inkluderer M1 (Moskva-Smolensk), M2 (Moskva-Tula-Kursk), M3 (Moscow-Brjansk) og M10 (Moskva-Sankt Petersburg). 

Russland dekker et enormt område, men takket være M-veiene mange steder kan nås lett. Reisen fra Moskva til St. Petersburg dekker 630 km og kan utføres med en pit stop i Volgograd (tidligere Stalingrad). Russland tilbyr vakre naturen og de mange badebyer. En viktig badebyen er Sochi, selv om avstanden fra Moskva er betydelige: 1360 km på grunn sør. Det er verdt et besøk selv. Past Sochi, kommer du inn den vestlige Kaukasus, et 280 000 hektar UNESCO World Heritage Side og et av de mest imponerende fjellet regioner i verden. 

Ritsa på grensen mellom Abkhasia er vel verdt et besøk. En annen vakker del av naturen ligger i Virgin Komi Forests, en naturlig UNESCO World Heritage side og Białowieża skogen. Denne skogen stimulerer fantasien, og er den eldste "gamle skog" på grensen mellom Hviterussland og Polen. For å utforske alle denne skjønnheten er det anbefalt å dele dine reiser i flere dager.

Leie en bil i Russland 

Flyplassene i Moskva og St. Petersburg har flere bilutleiefirmaer til disposisjon: Avis, Europcar, Hertz og Sixt. Booking en bil på forhånd gjennom EasyTerra er et annet alternativ. Dette nettstedet sammenligner forekomst av lokale bedrifter for din bekvemmelighet.