Bilutleie Romania

Bilutleie Romania 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for ett år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Den maksimale alder for å leie en bil er 70. 

Non-EU beboere må få en internasjonalt førerkort for å kjøre i Romania. Sikkerhetsbelter er obligatoriske, men barnets setene er ikke. Trafikk reiser på høyre og bøter kan betales på stedet. 

Fartsgrensene er: i byen 37mph/60km/t, på åpne veier 44mph/70km/t og på motorveier 56mph/90km/t.

Kjøring i Romania med leiebil 

Romania er et stort land med et bredt utvalg av natur og regioner. I den berømte regionen Transilvania, kan du finne det høyeste fjellet i Romania, Moldoveaunu (2544 meter) og flere flotte fjellkjeder. Du kan finne mer enn 150 brevatn og boreale skoger her. 

Byen Sibiu, en middelalderby i hjertet av Romania, ligger 215 km fra Bucaresti. Et annet alternativ for en fin dagstur er turen til den historiske regionen Dobroedzja. Du kan finne distriktet Constanta her, på den svarte sjøen (litt mer enn 200 km fra Bucaresti). 

Romania tilbyr sjarmerende natur og den største bestanden av bjørn, ulv og gaupe i Europa. I dag er landet dekket av skog for 26%, denne andelen brukt til å være høyere. I nærheten av Bucuresti, er den nærmeste skogen Vlasia skogen som omringer Bucuresti og deler av Ilfov distriktet, jordbruksland i nærheten av Bucaresti. 

Leie en bil i Romania 

Det er flere bilutleie selskaper ligger ved flyplassen i Bucuresti. Disse inkluderer: Budget, Europcar og Hertz. Du kan bestille en leiebil gjennom EasyTerra Dette nettstedet sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.