Transport

Lokal transport

Tog

Det er ingen tog forbindelse med Porto Lufthavn enda. Planene om det nye underbgrunnsbane systemet, som skal forbinde flyplassen til Porto, er under utvikling. Det var planer om at forbindelsen skulle være ferdig i 2005, men prosjektet er utsatt på ubestemt tid.

Bil og buss

Flyplassen er lett ankommelig fra hovedvei IC-1 mellom Lisboa og Vigo (nord for Porto, i Spania).

Mellom kl 7:30 og 20:00 går Aerobus hver 30 minutter til sentrum av Porto. Denne bussen stopper ved de viktige hotellene. En billett koster € 4.00 og er gyldig hele dagen på all offentlig transport i Porto og på det regionale toget til Valongo, São Bento og Coimbrões.

Transporte Resende bussnr. 120 (pris € 1.25) går til kjente steder i Porto: Santa Cruz, Leça, Matosinhos, Guifões og Custóias.

To ganger per dag er det en direkte bussforbindelse med Vigo, Spania (én gang per dag i helgene). Pris: € 10.00. Informasjon er tilgjengelig på det spanske telefonnummeret +34(0)986 288 030.

Bilutleie Porto Lufthavn

I underetasjen til ankomsthallen er det syv bilutleie selskaper: A.A. Castanheira/Budget, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National Car Rental og Sixt.Du kan også bestille leiebil på forhånd ved å bruke tjenestene som EasyTerra tilbyr. De sammenligner prisene til flere leverandører på ett sted.

Taxi

Taxi finner du foran ankomsthallen, og alle er utstyrt med taxameter. Prisen er € 0.74 per kilometer i tillegg til “startprisen”. En tur til sentrum av Porto koster ca. € 13.00. I helgene og på helligdager er det en tillegsavgift på 20%. Det er også et ekstragebyr for spesielt store bagasjer.

Flyplass Parkering

Det finnes fire parkerings områder: P0 (€ 1.50 for den første timen) og P1 (€ 1.10 for den første timen) befinner seg i nærheten av terminalbygningen, og P2 og P3 (€ 6.40 per dag) befinner seg nord for terminalen. Du kan parkere i én måned på P1 for samme pris som på P2 eller P3. For informasjon om langtidsparkering ring, tlf: +351(0)229 410 787.