Bilutleie Portugal

Bilutleie Portugal 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. 

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barnets setene er obligatorisk for barn opp til 4 år gammel. Trafikk reiser til høyre, og fartsgrensene er: i byen 35mph/56km/t, på åpne veier 55mph/88km/t og på motorveier 75mph/120km/t.

 Kjøring i Portugal med leiebil 

Portugal har et utmerket veinett, er det en motorvei med fire felt (Auto-Estrada) som fører fra Lisboa til Porto. Avstanden er ca 280 km. Videre er mange byer sammen av veier med to baner. Nettverket dekker ca 69.000 km og Auto-Estrada fra Lisboa til Porto er den eneste bomveg. 

Turer til de større byene er lett ordnes, fra Faro til Lisboa så vel som fra Lisboa til Porto vil ikke ta mer enn en dag. En fin tur er å kjøre fra Faro til Porto med en mellomlanding i Lisboa. Avstanden til denne turen er 463 km og en overnatting i Lisboa er det enkelt og behagelig. 

Ankomst i Funchal (Madeira flyplass) innebærer andre muligheter, spesielt på grunn av skog og fjell. Disse er populære blant fotturer entusiaster. 

Azorene ligger på 1000 km utenfor kysten av Portugal. Disse øyene trekke mange turister hvert år. Madeira, en annen portugisisk øy, er kjent for sine "Levadas", kanaler for vanning som dekker 2150 km og er spredt langs hele øya. 

Leie en bil i Portugal 

Flyplassene i Porto, Lisboa, Faro og Madeira har et bredt utvalg av leiebil selskaper tilgjengelig: Avis, Auto Jardim, AA Castanheira/Budget, Europcar, Hertz og National.

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.