Bilutleie Polen

Bilutleie Polen 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Noen bil kategoriene har en maksimal leie alder av 70 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. 

Non-EU beboerne må søke om en internasjonalt førerkort. Sikkerhetsbelter er obligatoriske, som er barnets seter for barn opp til 4 år. Trafikk reiser til høyre og det anbefales å ta med forsikringspapirer (for eksempel reiseforsikring) som kan produseres når du blir spurt om. 

Fartsgrensene er: i byen 37mph/59km/t, på landeveg 56mph/90km/t og på motorveier 68mph/109km/t. 

Kjøring i Polen med leiebil 

Polen har et veinett på mer enn 200.000 km (asfaltert og godt vedlikeholdt), hele stien fra Gdańsk til Warszawa (Nord-Polen til Midt Polen) består av gode veier, som fremdeles er under bygging for forbedring. 

Viktig, men dessuten sjarmerende byer i landet er Warszawa, Wroclaw og Krakow (en av de rikeste byene i Polen). Fra byen Krakow er det lett å nå skianlegg som Zakopane i Tatra fjellene, i en avstand på 87 km. Turen fra Warszawa vil ta mer tid som det er en 336 km kjøring. 

Ankomst i Warszawa inviterer deg til å besøke Krakow (etter en god utsikt over Warszawa sentrum som er!), Som er omtrent 252 km fra hovedstaden. Krakow viser "rike Polen" med sine mange jazzklubber, fine restauranter og gode men likevel billige hoteller. I tillegg har Polen mange slott, en av dem er lokalisert i Malbork. Den imponerende Marienburg Castle ble bygget i det 13. århundre, og pleide å være hovedkvarteret til Den tyske orden. Malbork ligger 237 km fra Warszawa og turen er lett å gjøre på en dag. 

Gdansk ligger i "dårligere" regionen i Polen, men vel verdt et besøk på grunn av den flotte arkitekturen i sentrum. Turen fra Warszawa til Gdańsk er 280 km.

Leie en bil i Polen 

Warsaw Frederic Chopin Lufthavn tilbyr tjenester av Avis, Budget, Europcar, Hertz og National. Booking en bil på forhånd er et annet alternativ. EasyTerra er et nettsted hvor satsene for veletablerte bilutleiefirmaer sammenlignet for din bekvemmelighet.