Bilutleie Østerrike

Bilutleie Østerrike

Generell informasjon og forskrifter

For å leie en bil i Østerrike må du være 19 år gammel og har holdt din lisens for 1 år. Non-EU beboerne må søke om en internasjonal førerkort. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift.

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn opp til 12 år er pålagt å bruke et passende tilbakeholdenhet. Fartsgrensene er som følger: i byen 31mph/50km/t, på åpne veier 62mph/100km/t og motorveier 81mph/130km/t. Trafikk reiser til høyre og blinkende lysene signaliserer et ønske om å passere andre biler.

Østerrike har mange bomveier og en toll klistremerke skal settes på bilen. Disse klistremerkene kan kjøpes på grensen eller på bensinstasjoner langs grensen (dette vil koste mindre enn 50 cent en dag).

Kjøring i Østerrike med leiebil

Østerrike er et vakkert land å kjøre gjennom. Turer til Alpene, langs Donau og forbi flere slott er lett å ordne. Nettverket av veier dekker mer enn 133.000 km og tunneler gjennom fjellpasset rette for deg under reisen. Vær oppmerksom på at mange veier er stengt i kraftig snøfall.

Østerrike er kjent for den vakre byen Wien selv om skianleggene i Tirol er kjent også. Den godt vedlikeholdte veier sikre gode forbindelser mellom byene. En dagstur fra Wien til Innsbruck (Tirol) anbefales, da avstanden er 386 km.

Videre er sentrum av Salzburg er oppført under UNESCO som en World Hermitage Side, og vel verdt et besøk. Reisen til Salzburg kan gjøres fra Wien og Innsbruck med avstander på 252 og 136 km.

Leie en bil i Østerrike

Flyplassene i Innsbruck, Salzburg og Wien havn følgende bilutleiefirmaer: Alamo, Avis, Bluebox, Budget, Denzeldrive, Europcar, Hertz, Sixt og Thrifty.

Booking en bil på forhånd kan også ordnes gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.