Bilutleie Norge

Bilutleie Norge 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil må du være minst 19 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. 

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn under 4 år må sitte i en barnestol. Trafikk reiser til høyre i Norge. 

Fartsgrensene er som følger: i byen 31mph/50kph, på åpne veier 49mph/80km/t og motorveier 55mph/90km/t.

Kjøring i Norge med en leiebil 

Det er ca 56 400 km med veier i Norge og i tillegg, i mange av fergene til Danmark. På grunn av fergene, er Danmark et alternativ for en dagstur også. Et slående element i norsk kultur er tilstedeværelsen av stavkirkene slik som den i Borgund. Det er lett å komme til Borgund fra Oslo (222 km), men fra Trondheim i tillegg (299 km). Naturligvis, må man besøke fjordene og Norge har vakker natur, også. 

Den europeiske E10 er en av de største veiene i Norge. Mange bruker denne veien for å gå til Sverige fra Norge, for eksempel til Abisko, et sted (og nasjonal park) i Nord-Sverige. Det er en betydelig reisen strekker seg over 1000 km, men fra Trondheim er det bare 666 km. 

E10 går gjennom Reine også. Dette er en liten landsby og turister kommer hit for å nyte det vakre landskapet. Komme seg fra Oslo til Reine betyr ganske kjøretur (918 km) selv om de som kommer fra Trondheim vil ha en lettere reise (538 km). E10 går gjennom alle øyene langs turen og ofte avslører fantastisk utsikt. Øyene er sammen av bruer og du vil passere gjennom flere tunneler langs veien.

Leie en bil i Norge 

Fra flyplassene i Oslo og Trondheim, kan du bruke tjenestene til flere bilutleiefirmaer, som for eksempel: Avis, Budget, Europcar, Hertz og National.

Du kan også bestille en leiebil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.