Bilutleie Nord-Irland

Leiebil Nord-Irland 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 2 år. Sjåfører opp til 23 og over 70 år kan medføre en ekstra avgift lokalt. Noen utleiefirmaer har en maksimal alder for utleie i tillegg: 69 år gammel. 

Sikkerhetsbelter er obligatoriske, det samme gjelder barnets seter for barn opp til 3 år gammel. Trafikk reiser til venstre og rattet er på høyre. Kjøring på venstre side av veien kan ta litt tid å venne seg til, så vær oppmerksom på dette når du skriver inn en rundkjøring. 

Fartsgrensene er som følger: i byen 30mph/45km/t, på åpne veier 60mph/95km/t og på motorveier 70mph/110km/t. 

Kjøring i Nord-Irland med leiebil 

Nord-Irland er relativt kompakt som et land og utforske det med bil er en fryd. Alle de store byene er lett å nå ettersom landet er bare 136 km lang og 112 km bred. 

Causeway Coast & Glens gir glimrende muligheter for dagsturer og de fleste byer er lett å komme fra Belfast. En fin tur er å gå fra Belfast til Coleraine (77 km), en liten by med Mount Sandel-fort og en herlig by torg. 

Videre, steder som Newtownabbey (mindre enn 10 km fra Belfast) og Ballymena (38 km) er vel verdt et besøk. På 98 km fra Belfast ligger byen Bushmills, kjent for sine "Old Bushmills Distillery", dateres tilbake til 1608. Det har den eldste whiskyen lisens i verden. 

En av de mest berømte irske UNESCO steder ligger 3 km fra Bushmills."Giant's Causeway" er en unik stedinformasjon som består av 40 000 basalt kolonner. Disse bergartene, med sine typiske sekskantede formen, antas å være dannet 60 millioner år siden under utbruddet av en vulkan. 

Leie en bil i Nord-Irland 

På Belfast By Lufthavn og den noe større Belfast Internasjonale Lufthavn er det mange bilutleiefirmaer tilgjengelig. Du kan bruke tjenestene til Avis, Budget, Europcar, Hertz og National.

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.