Bilutleie Nederland

Bilutleie Nederland 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil i Nederland må man være 21 år og har holdt din lisens for 2 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en tilleggsavgift (for eksempel med luksusbiler). Sikkerhetsbelter er påbudt både foran som bak. Trafikk reiser til høyre. 

Fartsgrensen er: på motorveier 75mph/120km/t (selv om 62mph/100km/t på noen veier), lokale veier 49mph/80km/t og 31mph/50km/t i byene (selv om noen ganger enda tregere). 

Kjøring i Nederland med leiebil 

Det er et omfattende veinett i Nederland: mer enn 135000 km (offentlig vei). Dette er en av de tetteste vei nettverkene i verden. 5012 km er riksvei, provins veier er 7899 km og andre veier 122.500 km. 

Dagsturer fra nord til sør er lett å gjøre, enten du reiser fra Groningen til Rotterdam eller fra Amsterdam til Tilburg, kan alle reiser gjøres på mindre enn en dag. Krysser landet vil ta mindre enn tre timer, enda mindre i andre retninger (Nederland er liten i bredde). 

Turer over grensen er lett å arrangere også. Fra Amsterdam, kan byene Antwerpen og Brussel nås i løpet av noen timer (Antwerpen er en 2,5 times kjøretur fra Amsterdam). Det samme gjelder for den tyske grensen. Amsterdam-Berlin er ca 576 km og en by som Bremen er bare 274 km kjøring (fra Amsterdam). Krysser grensen til Tyskland har en ganske stor fordel, fra dette øyeblikk, er det knapt noen fartsgrenser. 

Leie en bil i Nederland 

På flyplassene i Amsterdam, Rotterdam og Eindhoven det er mange bilutleiefirmaer som kan forenkle din reise. Selskaper som Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt er til stede ved de fleste flyplasser.

Det er også mulig å bestille en leiebil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.