Bilutleie Malta

Bilutleie Malta 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens i minst 2 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. Den maksimale alder for å leie en bil er 70 år.

Sikkerhetsbelter er obligatorisk på Malta, selv om barnets setene er ikke. Trafikk reiser til venstre og forbi andre biler er kun tillatt på høyre.

I byer, er fartsgrensen 25mph/40km/t, på lokale veier 40mph/64km/t. Det er ingen motorveier på øyene i Malta.

Kjøring på Malta med leiebil 

Malta er fordelt over 3 øyer. Den største øya bærer den kollektive tittelen på Malta, og flyplassen ligger også her, sør for hovedstaden Valletta. Malta har ikke karakteristiske landskapet og knapt noen fjell eller elver. Hovedtrekkene i Malta er havner, klipper og strender. I nordøst kan du finne sandstrender. 

Den bemerkelsesverdige kollektiv av tre befestede byer består av Cospicua, Senglea og Vittoriosa ("The Three Cities"). Byene er omgitt av murer som ble bygget i det 17. århundre. Videre er de syv Megalithic templer på Malta (dateres tilbake til bronsealderen) spredt rundt på øyene Gozo og Malta. 

Et annet område av interesse er den maltesiske hovedstaden Valletta, i kort avstand fra flyplassen. Byen har en fin havn, og er oppført som en World Heritage Side av UNESCO siden 1980. 

Leie en bil på Malta 

Malta Lufthavn tilbyr følgende bilutleiefirmaer / tjenester: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt og Thrifty.

Et annet alternativ er å bestille en leiebil gjennom EasyTerra, et nettsted som sammenlikner priser på veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.