Transport

Lokal transport

Tog

Det er ingen tog forbindelse med Riga Lufthavn ennå, men planer har blitt utviklet for å konstruere en. Det er ennå ikke kjent om det vil være en high-speed light rail- tilkobling eller en "vanlig" togforbindelse.

Bil og buss

Riga Lufthavn ligger 10 kilometer vest for den latviske hovedstaden og er lett tilgjengelig med leiebil. Fra Riga sentrum krysser du en av broene som krysser den vestlige Dvnina (latvisk: Daugava). Alle disse veier fører til A10 (E22) som passerer flyplassen. Avkjøringen til flyplassen (P133) er tydelig skiltet.

Buss 22 forbinder flyplassen med Rigas sentrum. Minibusser, Flyplass Ekspress, kjører også til og fra den latviske hovedstaden. I tillegg langdistanse busser går fra flyplassen til nabolandene, herunder Estland, Russland og Polen.

Bilutleie Riga Lufthavn

Du kan finne skranke på bilutleie selskaper i ankomsthallen C. Fem utleie selskaper er til stede på Riga Lufthavn: Auto5, Avis, Budget, Europcar og Sixt. Du kan også bestille en leiebil på forhånd bruke tjeneste tilbys av EasyTerra; de sammenligne priser på flere tilbydere i et enkelt anførselstegn.

Taxi

Drosjer som alle har en meter kan bli funnet utenfor ankomsthallen. Utgangspunktet satsen er 1.50 lats (den latviske valuta som vil bli erstattet av euro i 2012, 1 Euro = 0.70 lats). Per kilometer blir du belastet 0.50 lats. For en tur til Riga sentrum betaler du ca 10 lats.

Flyplass Parkering

Det er tre parkeringsplasser nær terminal. P1 og P2 er for kortsiktig parkering, P3 er for langtidsparkering. Fra sistnevnte skyttelbusser kjøre frem og tilbake til terminal.