Bilutleie Kypros

Bilutleie Kypros

Generell informasjon og forskrifter

Å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for tre år (denne informasjonen kan endres, noen ganger Aldersgrense er 21 år med 2 eller 3 års erfaring). Det er en maks alder i tillegg: 75 år.

Trafikk reiser til venstre og fartsgrenser er som følger: max 62mph/100km/t på motorveier, 50mph/80km/t på åpne veier og 30mph/50km/t i byer.

Ved hjelp av en mobiltelefon mens du kjører kan resultere i alvorlig bøter, sjekker er hyppige så pass opp. Videre bør sjåførene ta hensyn til sand veiene og de mange steiner på veien.

Kjøring på Kypros med leiebil

Kypros har et omfattende nettverk av veier, som dekker 11 000 km (7000 av som er asfaltert). Fra Larnaca Lufthavn kan du nå de fleste av de større byene lett. Larnaca ligger beleilig og hovedstaden Nicosia finner du 37 km mot nord. Denne gamle byen, sammen med byer som Jerusalem, er en av de siste gjenværende "delt hovedsteder" av verden.

Et annet sjarmerende byen er Limasol, en viktig havneby på Sør-Kypros. Byen ligger 60 km fra Larnaca og er derfor veldig lett å nå.

Den mest imponerende attraksjoner på øya krever lengre stasjoner, for eksempel de romerske ruinene i Pafos, på 112 km. Troodos fjellene er svært tilgjengelig, og her finner du det berømte Kykkos-klosteret. I tillegg kan Olympus Fjell (1952 meter) finner du her. Nær Troodos Fjell-regionen, er landskapet velsignet med frodig vegetasjon og vakker utsikt. Fjellene kan nås i løpet av en time (med bil).

Leie en bil på Kypros

På Larnaca Lufthavn, kan flere bilutleiefirmaer bli funnet, for eksempel: Argus, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Astra, Petsas, Thames, Sixt og Thrifty.

Det er mulig å ordne leiebil gjennom EasyTerra også. Denne måten, er rom for lokale utleiefirmaer sammenlignet for din bekvemmelighet.