Bilutleie Kroatia

Bilutleie Kroatia

Generell informasjon og forskrifter

For å leie bil må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for ett år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift.

Setebelter er obligatorisk for alle passasjerer. Fartsgrensen er: byen 37mph/60km/t, åpne veier 62mph/100km/t og motorveier 81mph/130km/t.

Trafikk reiser til høyre i Kroatia. Ikke alle veiene er godt vedlikeholdt, så pass opp for dette. Spesielt veiene utenfor Zagreb og Dubrovnik virke litt "slitt".

Kjøring i Kroatia med leiebil

Turer langs kysten resultat i vakker panoramautsikt over naturen og det er alltid mer å utforske. Fra deler av Alpene til Dinara Fjell og skianlegg samt hvite strender, har Kroatia alt. Landet er kjent for sine mange nasjonalparker og de fleste av disse er vel verdt et besøk.

De som nyter utendørs vil gjenkjenne Plitvice innsjøer fra brosjyrer eller deres villeste drømmer. Innsjøene og nasjonalparken ligger på 100 km frå Zagreb, og dermed lett å nå. Vær oppmerksom på at bensinstasjoner er mangelvare på landsbygda så sørg for å fylle opp før turen (i urbane områder).

Det sørligste punktet i Kroatia er et annet populært reisemål, og vel verdt et besøk. Byen Dubrovnik ligger rett mot sør og ofte referert til som en av de vakreste byene langs Adriaterhavskysten. Det er ganske kjøretur fra Zagreb til Dubrovnik (388 km) selv om turen kan deles over 2 dager (eller 1 for morgenfugler).

I tillegg er halvøya Istria en fin destinasjon. Pula er den sørligste byen på Istria og over 3000 år gammel. Reisen fra Zagreb er en beskjeden: mindre enn 200 km.

Leie en bil i Kroatia

Zagreb Lufthavn har mange bilutleiefirmaer for å lette de besøkende under sitt opphold: Adria Rent, An Nova, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo, Thrifty, Uni-Rent og Sixt.

En annen mulighet vil være bestille en leiebil gjennom EasyTerra. Denne organisasjonen sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.