Bilutleie Italia

Bilutleie Italia 

Generell informasjon og forskrifter 

For å leie bil må du være minst 18 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift. 

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn under 12 må ha en alderstilpasset tilbakeholdenhet. Fartsgrensen i byen er 30mph/50km/t, på lokale veier 66mph/110km/t og på motorveier 81mph/130km/t. 

Italia har en høy bil tetthet, vær oppmerksom på at mange veier er overfylt. Trafikk reiser til høyre i Italia. 

Kjøring i Italia med leiebil 

Italia har et godt veinett med ikke mindre enn 6400 km med motorveier og 288 000 km med "vanlige" veier. Den velkjente "Autostrada", eller motorveier, er spredt rundt hele landet både i lengden og i bredden på halvøya. Veiene er delt inn i "Strada Statale" (statlige veger med en total lengde på 12.000 km), "Strada Provinciale" (provins veier) og "Strada Communale" (kommunale veier). 

Foruten de vakre kirker, katedraler og flotte museer i byene, er landskapet vel verdt et besøk. En fin tur er stasjonen fra nord til sør. Under en slik tur, vil du merke forskjellen i velferd og "grovheten" i sør. Nord er rikere, har den mest fruktbare land og de viktigste havnen (Genoa), men Sør inkluderer sjarmerende byer også. Et godt eksempel på dette er Palermo. 

Hoved områder av interesse i nord inkluderer den italienske rivieraen, Alpene (Dolomittene) og innsjøer, under hvilke Gardasjøen. Tar en tur fra Firenze (Toscana) til Napoli anbefales (409 km), og du kan fortsette fra Napoli til Messina eller Palermo (begge ligger på Sicilia). Trafikken kan være tungt på fergen til Sicilia. Roma er plassert sentralt og turer til Nord-eller Sør er lett ordnes. 

Leie en bil i Italia 

Alle de store flyplassene har mange bilutleiefirmaer til din disposisjon. Noen av disse selskapene er: Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Sixt og Thrifty.

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Denne organisasjonen sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.