Bilutleie Island

Bilutleie Island

Generell informasjon og forskrifter

For å leie bil må du være minst 20 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift.

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og trafikk reiser til høyre. Off-road "eventyr" innebære store straffer på Island, med andre ord: ikke skriv "umerkede veier". Også, pass på hesteryggen ryttere. Storfe (alle husdyr) alltid har forkjørsrett.

Fartsgrensen på Island er: i byen 31mph/50km/t, på landeveg 49mph/80km/t og på motorveier 55mph/90km/t.

Kjøring i Island med leiebil

Island har ca 13 000 km veier. Vær oppmerksom på at kun 4600 km er faktisk asfaltert. Rute 1 er den store ringveien som forbinder Reykjavik med alle de andre byene langs kysten. Veien går langs hele kysten, er det midlands av Island knapt bebodd. Den store Vegen er 1339 km lang og består hovedsakelig av asfalt selv om noen få segmenter er brolagt med grus.

De største attraksjonene på Island er dens brønner, geysirer og fossefall. The 'Dettifoss', er ikke langt fra innsjøen Mývatn nord på Island, en berømt foss. Videre består landet av mose, lav og gressletter. Den arktiske ørkenaktige landskapet utstråler en øde atmosfære selv om dette kan være akkurat den grunnen for sin skjønnhet og popularitet. I tillegg er Island et land som kan utforskes perfekt med bil.

Leie en bil på Island

Takket være tilgjengeligheten av landet med bil, er mange bilutleiefirmaer ligger på Keflavik Lufthavn. Utleiefirmaer inkluderer: Akureyrar, Alamo, Atlas, Avis, Budget, Europcar, Hertz og National.

Et annet alternativ er å reservere en bil gjennom EasyTerra, et nettsted som sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.