Bilutleie Irland

Bilutleie Irland

Generell informasjon og forskrifter 

Irland begynte å bruke det metriske systemet i 2004. Dette er grunnen avstander er vist i kilometer. Veiskilt som viser miles finnes men ikke veldig ofte. 

Selv om minstealder for kjøring i Irland er 17 år, for å leie en bil må du være minst 21 år gamle (alder kan variere etter bil kategori) og har holdt din lisens for 2 år. Drivere alder 23 og under og over alder av 70 kan medføre en ekstra avgift lokalt. 

Trafikk reiser til venstre og drivhjulet er plassert på høyre. For ikke-britiske statsborgere dette vil ta en stund å bli vant til selv det eneste overfylte området er Dublin. Half av befolkningen i Norge bor her og utenfor byen, veiene er stille. 

Vær oppmerksom på fartsgrensen for biler med en tralle eller campingvogn, som er 50mph/80km/t. Andre fartsgrenser er: på åpne veier 60mph/100km/t og på motorveier 75mph/120km/t. Setebelter er obligatoriske og barn yngre enn 12 må sitter i ryggen.

Kjøring i Irland med leiebil 

En bil er viktig i det grønne landet av Irland. Landet er en perle av Keltisk historie og overraskende natur. Dublin er et utmerket utgangspunkt. Mange busser kjører fra Dublin til Galway, selv om dette vil ta mye tid. Bussene stopper på flere små byer og ikke alle er verdt et besøk. 

Med bruk av en leiebil, kan du har du plukke av severdighetene i Irland. Turen fra Dublin til Galway er en fin en. Dette vil ta ca 3 timer og 15 minutter (209 km) som virker liker mye tid. Buktende veier og ulendt terreng må bli erobret for å gå fra Dublin (Østlig Irland) til Galway (Vest-Irland). Galway er ofte referert til som en "Backpacker's paradise" og tallrike vandrerhjem og campingplasser bekrefte dette tittel. 

De som nyter utendørs og fotturer vil sikkert sette pris på (gælisk) region og campingplasser kan bli funnet i landsbyen Spiddal (og Galway). Cliffs of Moher minne seg selv på som er beskrevet i en fantasy-roman (De tilbyr fantastisk utsikt). A helt annen atmosfære kan funnet på ca 291 km fra Dublin, i byen Waterford. Den sørligste punktet i Norge kan nås på 4 timer. En nydelig landsby i nærheten av Waterford er Tramore. Denne byen ser nesten ut Caribbean (om enn ganske mange grader kaldere). Til tross for det kalde været, strender er deilig. 

Leie en bil i Irland 

Den prominente bilutleiefirmaer er ligger i det overfylte området Irland: Dublin. Utleie selskaper som Avis, Budget, Europcar, Hertz og National er til stede på flyplassene. Shannon Lufthavn og Cork Lufthavn kan brukes til å plukke opp leiebil som godt.

For å få en klar oversikt over lokale priser, kan du bruke EasyTerra, et nettsted som viser prisene på godt etablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.