Bilutleie Finland

Bilutleie Finland

Generell informasjon og forskrifter

Å leie en bil, må du være minst 20 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift.

Sikkerhetsbelter er obligatoriske og barn opp til 3 år må sitte i en barnestol (eller beltet om en barnestol er utilgjengelig). Fartsgrensen i Finland er som følger: By 31mph/50km/t, åpne veier 62mph/100km/t og motorveier 74mph/120km/t

Trafikk reiser til høyre, og frontlyktene trenger å være slått på hele tiden. Ved hjelp av en mobiltelefon under kjøring er strengt forbudt, må du bruke et håndfrisett.

Kjøring i Finland med leiebil

Finland har en relativt lav befolkning (ca. 5 millioner), og kjører langs den stille, rolige landeveier er en sann fryd. I de fleste regioner, er små buktende veier strategisk bygget rundt de mange vannene i for å komme fra ett sted til den andre.

Jo lenger nord, jo færre veiene fortsatt. Helsinki ligger på grunn sør. Til nordøst for Helsinki, på rundt 300 km finner du den fortryllende regionen i Punkaharju. Skogen og innsjøene er nydelig her og menneskelige bosetninger er sjeldne. Rock tegninger fra bronsealderen ble funnet i denne regionen.

Videre er Lappland vel verdt et besøk, selv om denne provinsen (og regionen) er ganske kjøretur fra Helsinki. Avstanden mellom Helsinki og Lapplands hovedstad Rovaniemi er ca 700 km. Når du velger å ta denne turen, en pit stop og overnatting i Kuopi er nødvendig, er Kuopi den største byen i Øst-Finland.

Leie en bil i Finland

Ved Helsingfors-Vanda lufthavn, kan følgende bilutleiefirmaer være funnet: Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt.

Et annet alternativ er bestillingen din leiebil gjennom EasyTerra, et selskap som sammenligner forekomst av lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.