Bilutleie Estland

Bilutleie Estland

Generell informasjon og forskrifter

Å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for ett år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift.

Innenfor bygrensene, er fartsgrensen 30mph/50km/t og på motorveier, er det 54mph/90km/t. På noen veier, er den maksimale hastigheten 60mph/100km/t.

Trafikk reiser til høyre, og frontlyktene må være slått på hele tiden. I fronten, sikkerhetsbeltene er obligatorisk.

Kjøring i Estland med leiebil

Estland har ikke mange motorveier, er likevel det veinettet gode. I løpet av de siste par årene, har regjeringen jobbet hardt for å rette reisende som besøker det tilgrensende land og turistattraksjoner. "Via Baltica" går fra Tallinn til Pärnu i Sør-Vest og til slutt til Riga (Litauen). Parnu er den femte byen i Estland, og viser barokk arkitektur i all sin skjønnhet, for eksempel i den vakre Elisabeth kirke.

"Via Estlands" går fra Tallinn til den russiske grensen i sørøst. "Via Hansa" går parallelt med Finskebukta, og fører til Narva og St. Petersburg. Narva er den tredje største byen i Estland og huser Hermann Castle. Byen ligger ved Narva-elven, som danner grensen til Russland. På motsatt side av byen ligger (russisk) byen Ivangorod.

Estland er ikke spesielt stor, noe som gjør det lett å kjøre fra Tallinn til byer som Pärnu og Tartu. Sistnevnte er den andre byen i Estland, med de mest fremtredende universitetet i landet.

Leie en bil i Estland

Tallinn Lufthavn har følgende bilutleiefirmaer: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt (også kalt Balti Autoliising).

Det er også mulig å leie bil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenlikner prisene på lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.