Bilutleie Danmark

Bilutleie Danmark

Generell informasjon og forskrifter

For å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 1 år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift.

Trafikk reiser til høyre og sikkerhetsbelter er obligatorisk. Fartsgrensen er som følger: 31mph/50kph i byer, 49mph/80kph på åpne veier og 68mph/110kph på motorveier (selv om enkelte områder 130kph).

Blinkende lysene tyder på et ønske om at du vil at andre skal passere, så pass opp for dette. Frontlykter må være slått på hele tiden, være oppmerksom på dette!

Kjøring i Danmark med leiebil

København er koblet til Malmö ved Öresundbroen. Turer til Sverige er derfor lett ordnes. Øya Zealand har utmerkede forbindelser til resten av Danmark på grunn av de mange broer og ferjer.

Roskilde ligger 32 km fra København, og dermed lett å nå. Byen Roskilde pleide å være hovedstaden i Sverige (rundt år 1400) og i (dome) kirken i byen, har herskerne i Danmark vært begravd siden middelalderen. Århus er en berømt attraksjon også. Byen ligger 157 km fra København, på fastlandet (Jylland). Byen Odense kan bli funnet på Fyn Island og er fødestedet til Hans Christian Andersen. I tillegg er det mange museer her og en 13. århundre (dome) kirken. Odense ligger på 142 km fra København.

Danmark er en del av de mindre skandinaviske landene selv ferger har en tendens til å forlenge avstandene litt (ferjer er treg). Danmark er hovedsakelig kjent for sin LEGO produksjon. I Billund finner du fabrikken samt en LEGO-temapark. Billund ligger på fastlandet, 220 km fra København.

Leie en bil i Danmark

Det finnes flere bilutleiefirmaer på flyplassen i København, de inkluderer Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt.

Et annet alternativ er å leie en bil gjennom EasyTerra, et nettsted som sammenligner priser på flere bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.