Bilutleie Bulgaria

Bilutleie Bulgaria

Generell informasjon og forskrifter

Å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for ett år. Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift.

Fartsgrensen i Bulgaria er som følger: City 31mph/50km/t, åpne veier 50mph/80km/t og motorveier 75mph/120km/t. Trafikk reiser til høyre, sikkerhetsbeltene er obligatoriske og barneseter for barn opp til 2 år også. Speed sjekker er hyppige, som er kontroll av kjøring uten sikkerhetsbelte eller under påvirkning av alkohol.

Vær oppmerksom på fottøy når du kjører i Bulgaria, det er forbudt å drive iført høye hæler, flip flops eller sandaler (pga sikkerhetshensyn). Kjøring iført de nevnte skotøy kan føre til bøter.

Kjøring i Bulgaria med leiebil

Bulgaria har et nettverk av 8000 km med veier og landet kan krysses i ca 6 timer. Det er nok drivstoff stasjoner underveis, alle 20-25 km.

Turene kan gjøre avhenger av sted for ankomst. Fra Sofia, kan du lage en fin tur til den nest største byen i Bulgaria: Plovdiv. Denne byen, som er bygd i tradisjonell bulgarsk stil, ligger 131 km fra Sofia og er derfor lett å nå.

Varna, den tredje største byen i Bulgaria, har en flyplass også, og ligger 378 km fra Sofia. Turene er lett ordnes fra Varna, spesielt til den svarte kysten. Den fjerde byen Bulgaria, Boergas, ligger på en liten avstand fra Varna (88 km) og kan nås innen 2 timer med bil.

Leie en bil i Bulgaria

Hovedpunkter ankomst i landet er Sofia og Varna. Sofia Lufthavn har følgende bilutleiefirmaer: Avis, Budget, Hertz, Sixt, Moto-Pfohe Rent-a-car og Tany Leie. Varna Lufthavn har Avis, Hertz og Sixt.

I tillegg kan leiebiler gjennom EasyTerra. Her er satsene for lokale bil selskaper sammenlignet for din bekvemmelighet.