Bilutleie Belgia

Bilutleie Belgia

Generell informasjon og forskrifter

Å leie en bil, må du være minst 21 år (alder kan variere etter bil kategori), og har holdt din lisens for 2 år. Trafikk reiser til høyre, Fartsgrensen i Belgia er som følger: City 31mph/50km/t, åpne veier 56mph/90km/t, motorveier 75mph/120km/t.

Vær oppmerksom på syklister på belgiske veier, disse kommer i store grupper og får lov til å være på motorveien, noe som er forbudt i mange land. Sikkerhetsbelter er obligatoriske (foran og bak) og bruk av mobiltelefon er tillatt bare i handsfree modus.

Kjøring i Belgia med leiebil

Den fremtredende byer i Belgia er Antwerpen og Brussel. Disse byene ligger i kort avstand fra hverandre, ca 45 km. Antwerpen er plassert i nord, noe som gjør det enkelt å besøke byer som Gent og Brugge.

Den nederlandske grensen er også lett tilgjengelig. Amsterdam kan nås innen 2 timer fra Antwerpen. Fra Brussel, kan byer som Liège besøkes på en dagstur. Den franske grensen ligger like i nærheten. Avstanden fra Brussel til Paris ligger bare 261 km, noe som gjør en by tur til den franske hovedstaden veldig fristende.

Både Antwerpen og Brussel ligger praktisk med hensyn til den belgiske kysten. Byer som Zeebrugge og Oostende (eller Oostende) kan besøkes på brukervennlighet og en dag ute på stranden er absolutt anbefalt.

Leie en bil i Belgia

Antwerpen og Brussel har de viktigste flyplassene i Belgia. På Antwerpen Lufthavn, vil man finne bilutleiefirmaer Avis og Hertz. Brussels flyplass tilbyr tjenester i ovennevnte og i tillegg Budget, Europcar, National, Alamo og Sixt.

I tillegg er det mulig å bestille en bil gjennom EasyTerra. Her er satsene for veletablerte bilutleiefirmaer forhold.