Bilutleie Tyrkia

Bilutleie Tyrkia 

Generell informasjon og forskrifter 

Å leie bil må du være minst 21 år gammel (noen ganger 23, kan alderen variere med bil kategori), og har holdt din lisens for 2 år (ved enkelte bedrifter 1 år). Sjåfører under 25 år kan medføre en ung sjåfør tilleggsavgift og kan få problemer å skaffe luksusbiler eller varebiler. 

Fartsgrensen er: i byen 31mph/50km/t, på åpne veier 56mph/90km/t og på motorveier 75mph/120km/t. Sikkerhetsbelter er obligatoriske, men barnets setene er ikke. 

Veiene i Tyrkia er gode og populære steder er godt tilkoblet. Trafikk reiser til høyre og den eneste faren kommer fra uventede gården kjøretøyer og dyr i veien. Bensinstasjoner er ikke ofte i Tyrkia, sørg for å fylle opp regelmessig. 

Kjøring i Tyrkia med leiebil 

Antalya og Istanbul er de mest besøkte stedene i Tyrkia. Fokuset er strand og kultur henholdsvis. Besøkende ankommer Antalya flyplass vanligvis gå på stranden umiddelbart og de fleste strendene er svært nær flyplassen. Avstanden mellom Antalya og Istanbul er stor, den 700 km er ubehagelig å kjøre på en dag. 

Antalya-Ankara er en 540 km kjøring selv om byen Konya tilbyr en fin pit stop. Den sjarmerende Mevlana museet finnes i Konya, og det ligger i et kloster. Reise fra Antalya til Ankara er en fin to-dagers tur. 

Perspektivet fra Istanbul er helt annerledes. Marmarahavet er lett å nå og en reise til Ankara anbefales også. Avstanden er 441 km og en overnatting i Eskisehir er valgfritt. Imidlertid er denne byen ligger i et industriområde, ikke forvente å møte kulturelle ekstravaganse her. 

Leie en bil i Tyrkia 

Mange bilutleiefirmaer er til stede i både Antalya flyplass og Istanbul Lufthavn. Du kan bruke tjenestene til Avis, Budget, Hertz og Sixt (Antalya lufthavn) og flyplass Tours, Avis, Budget, Hertz, National, Sixt og Ülger (Istanbul flyplass).

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Denne måten, forekomst av lokale bilutleiefirmaer er sammenligner for din bekvemmelighet.