Bilutleie Thailand

Bilutleie Thailand 

Generell informasjon og forskrifter 

Den lovlige alderen for kjøring i Thailand er 18 år selv om du må være 23 år for å kunne leie en bil. Trafikk reiser til venstre og fartsgrensene er: 56mph/90km/t-75mph/120km/t på lokale veier og 38mph/60km/t i byen. Det er hyppige kontroller på fart og sikkerhetsbelter, ta hensyn til dette. Siden mai 2008, er ved hjelp av en mobiltelefon strengt forbudt i bilen.

Blinkende lysene ikke signalet ikke ønsket å passere andre biler, men det betyr "ut av veien!" Vær forsiktig når du gjør dette som gester er viktig og folk vil bevege seg raskt på grunn av signaler. Vær oppmerksom på motorsyklister (det er mange av dem), spesielt når du åpner døren på siden av veien. 

Et internasjonalt førerkort er anbefalt, men ikke obligatorisk. 

Kjøring i Thailand med leiebil 

Landet har et veinett som dekker mer enn 200.000 km. Chiang Mai og Bangkok er ikke lokalisert i nærheten av hverandre selv om en reise på 2 eller 3 dager er sikkert fint. Avstanden er 695 km og går rett gjennom den tidligere Sukhothai Rike (og byen Sukhothai), halvveis på turen. Denne byen, med sine vakre templer kan nås fra Chiang Mai og fra Bangkok løpet av en dag. 

Fra Bangkok, kan du også nå provinsen Kanchanaburi, der den berømte elven Kwai ligger. Kanchanaburi ligger 130 km vest for Bangkok. Strendene i nærheten av Bangkok er absolutt verdt et besøk. Strender som kan nås med bil inkluderer Bangsan og Pattaya beach. Den kjente stranden i Hua Hin er en 4-timers kjøretur fra Bangkok. Det sies å være en av de vakreste strendene i Thailand. 

Leie en bil i Thailand 

Det er mange bilutleiefirmaer på Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn. Du kan bruke tjenestene til Argus, Avis, Budget og Sixt. Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra, der forekomst av lokale bilutleiefirmaer sammenlignet for din bekvemmelighet.