Transport

Lokal transport

Tog

Det er ingen direkte togforbindelse til Kota Kinabali Lufthavn. Den nærmeste jernbanestasjon, av Sabah State Railway, ligger to kilometer nord for Terminal 1.

Bil og buss

Flyplassen ligger 8 kilometer sørvest for Kota Kinabalu sentrum. Fra sentrum kan du nå flyplassen med leiebil via Jalan Lintas Vei (A1) som forbinder med Jalan Kepayan, veien som går langs terminal. Veien til flyplassen er tydelig skiltet.

Regelmessige busser 17 og 19 stopper ikke ved terminal, men på veien forbi parkeringsplassen (Jalan Kepayan). Disse busser bare kjører en gang i timen. Det er enklere å ta en minibuss til sentrum.

Bilutleie Kota Kinabalu Lufthavn

Du kan finne skranke på bilutleie selskaper i ankomsthallen av Terminal 1. Fire utleie selskaper er til stede ved Kota Kinabalu Lufthavn, et internasjonalt selskap (Hertz) og tre lokale bilutleie selskaper: Borneo Trails, KK Leisure Tour og KMT. Det er også skranke på bilutleie selskapene i Terminal 2, men bare av lokale leverandører.

Taxi

Drosjer er det eneste middel til offentlig transport mellom Kota Kinabalu Lufthavn og sentrum. Du kan kjøpe en billett til taxi i en kiosk utenfor ankomsthallen (standart sats 30 ringgit). Du kan også velge å ignorere billett kiosken og gå til veien foran terminal. Det er billigere å stoppe en taxi her. Sørg for å bli enige på forhånd om en pris skjønt.

Flyplass Parkering

Det er en kort og lang sikt parkeringsplassen utenfor terminal.