Bilutleie Malaysia

Bilutleie Malaysia 

Generell informasjon og forskrifter 

For å kjøre en bil du må være 18 år gammel i Malaysia og 23 år for å leie en bil. I tillegg må du ha hatt din lisens for 2 år. Trafikk reiser til venstre og sikkerhetsbelter er obligatorisk. Et internasjonalt førerkort er ikke obligatorisk, men sterkt anbefalt. Gjelder for en å unngå eventuelle problemer. 

Kjøring etter kraftig regnvær kan være farlig, og selv en drosje vil koste deg mer i denne perioden (risikabelt turene er dyrere). Videre sjåførene har for å observere uskrevne veien reglene: polititjenestemenn bølge sine hender dersom motorsykler vil passere side biler. Legg merke til disse bevegelsene fordi de er avgjørende. 

Fartsgrensen er: på lukkede (bompenger) veier 70mph/110km/t, på lokale veier 55mph/70-90km/t. I urbane områder, er fartsgrensen 38mph/60km/t.

Kjøring i Malaysia med leiebil 

Vest-og Øst-Malaysia er atskilt med Sør-kinesiske Sjø. Mulig turer avhenge av byen ankomst. En populær tur er det en fra nord til sør (eller vice versa). Dette er om lag 1000 km og den relativt lave befolkningstetthet gjør turen lettere enn forventet. 

Naturligvis, de urbane områdene er mer overfylt selv om du kjører gjennom byene er en hyggelig aktivitet. Veiene er repareres raskt etter kraftig regn og langs veiene, vil man finne nok drivstoff stasjoner og steder å overnatte. 

En tur fra Johor Bahru til Pulau Pinang (for eksempel) kan oppnås i løpet av få dager. Vel fremme i Kuala Lumpur innebærer en stor fordel, vil du allerede være halvveis på turen. 

Leie en bil i Malaysia 

Leie en bil er lett på Kuala Lumpur Internasjonale Lufthavn. Den prominente bilutleiefirmaer er alle tilstede her. Du kan bruke tjenestene til Avis, Hertz, Thrifty og National.

Et annet alternativ er å leie en bil gjennom EasyTerra, en organisasjon som sammenlikner priser på lokale bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.