Bilutleie Tunisia

Bilutleie Tunisia 

Generell informasjon og forskrifter 

For å kjøre bil i Tunisia må du være 18 år gammel. Leie en bil er mulig fra 21 år. I likhet med Egypt (Kairo), er Tunisia en "defensiv kjøring" region. Sikkerhetsbelter er påbudt i fronten av bilen og trafikken kjører på høyre.

Fartsgrensene er: i byen: 31mph/50km/t, men i virkeligheten hastigheter er høyere. På motorveien, er fartsgrensen 69mph/110km/t men under en sandstorm, anbefales det å bremse ned. Hvis du ønsker å legge inn et ørkenområdet, må du kontakte National Guard. Gå inn i Sahara uten å gjøre dette er forbudt. 

Vær oppmerksom på at i tilfelle av en trafikkulykke blir du vente lenge før du kan forlate politistasjonen. Løse en bot eller forpliktelse i en ulykke er en slitsom affære.

Kjøring i Tunisia med leiebil 

En populær tur er det kjøring fra Tunis til Matmata (Sahara). Dette er en 450 km og går gjennom flere bakgrunner av Star Wars Saga. Mange tradisjonelle underjordiske "troglodyte" strukturer kan sees her og noen hoteller ligger under bakken. 

En noe mer forfriskende opplevelse er et besøk i kystbyer som Sousse og Mahdia. Sistnevnte er en imponerende havneby med vakre byen porter og fargerike fiskebåter, som ligger 200 km fra Tunis. Strendene i dette området regnes som den beste av Tunisia. 

Foruten sjarmerende amfiteateret i El Djem (30 km fra Mahdia) og den vakre Cartage (gamle fønikiske handelsbyen på 10 km fra Tunis), oasene av Tozeur og Douz er vel verdt et besøk. Caravan turer og kamel ritt ofte resultere i drømmektig opplevelsen av et Fata Morgana. 

Leie en bil i Tunisia 

Det finnes flere bilutleiefirmaer i Tunis Carthage Internasjonale Lufthavn: Avis, Budget, Hertz og Sixt. I tillegg er det noen mindre utleiefirmaer, men du virkelig må sjekke tilstanden til bilen og ekstra kostnader her.

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Dette nettstedet sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.