Bilutleie Sør-Afrika

Bilutleie Sør Afrika 

Generell informasjon og forskrifter 

For å kunne kjøre i Sør Afrika må du være 18 år gammel selv om mange bilutleiefirmaer opprettholde et minimum på 25 år (23 år og 2 års erfaring). Trafikk reiser til venstre i Sør Afrika og avstander er vist i kilometer.

Fartsgrensene er: på motorveier 75mph/120km/t og 38mph/60km/t i urbane områder. Det anbefales å skaffe en internasjonalt førerkort fordi politiet har en tendens til å konfiskere lisensen etter å trekke deg over (noen ganger uten åpenbar grunn). 

Som i Europa, er det strengt forbudt å bruke mobiltelefon i bilen og sikkerhetsbelter er obligatorisk. Du vil bli bøtelagt når du kjører uten bilbelte. Sør Afrika har gode veier, men en 4WD anbefales. Om natten må du ta hensyn til dyrene krysse veien, spesielt antiloper. Heed skiltene. 

Kjøring i Sør Afrika 

Sør Afrika er et stort land og så er avstandene mellom de større byene. En reise fra Johannesburg til Durban er 566 km og turer kan best bli fordelt over et par dager. Det er flere muligheter for turer, men dette avhenger av byen ankomst og fjellstuer langs veien. 

Det er en 6 timer kjøretur fra Johannesburg til Kruger Park, en tidlig avreise kan være bra når du bestemmer deg for å gjøre denne turen. Med Cape Town som utgangspunkt, er det andre muligheter å velge mellom. For eksempel kan man arrangere utflukter til Hout Bay, Simon's Bay, False Bay og Cape of Good Hop Naturreservater.

Starter ut i Durban åpner døren for andre deler av Sør Afrika, selv det landet Lesotho (som er omgitt av Sør Afrika) kan besøkes. 

Leie en bil i Sør-Afrika 

Flyplassene i Cape Town, Johannesburg og Durban har mange bilutleiefirmaer å plukke fra. Du kan bruke tjenestene av: Avis, Budget, Europcar, Hertz og Imperial.

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra, et nettsted der forekomst av lokale bilutleiefirmaer sammenlignet for din bekvemmelighet.