Bilutleie Namibia

Bilutleie Namibia 

Generell informasjon og forskrifter 

Mange veier i Namibia er brolagt med grus (40.000 km på grus og bare 5000 km med asfalt-asfalterte veier). Dette gjør kjøringen litt vanskeligere, spesielt når du overskrider den anbefalte fartsgrensen 50mph/80kph. Langs det meste av veiene, vil du finne skilting og det anbefales å gi akt disse advarslene. Når du ser et skilt med piler, redusere hastigheten med minst en tredjedel. 

Vær årvåken ved kraftig nedbør, vil dette resultere i en humpete vei. Frontlyktene er viktig i tilfelle av sandstormer eller tåke så vær oppmerksom på lysene når du ordne en leiebil. Videre, leie en 4WD er ikke en dårlig idé. 

Trafikk reiser til venstre i Namibia og sikkerhetsbelter er obligatorisk. For å leie en bil må du være 23 år gammel og har hatt konsesjon for 2 år.

Kjøring i Namibia med leiebil 

Windhoek ligger midt i Namibia. Herfra, de fleste områder av interesse er lett å nå (med bil). Den viktigste havnebyen er Walvis Bay (Whale Bay) og fiskeindustrien er en viktig del av den lokale økonomien. Langs bukten, kan man ofte se flamingoer. Walvis Bay er en 300 km kjøring fra Windhoek. 

Et annet område av interesse i Namibia er byen Keetmanshoop, ved 450 km fra Windhoek. Her kan du finne "Giant's lekeplass", kjent for sine fjellformasjoner som ligner gigantiske spille blokker. I tillegg er det et kogger tre skog i området.

Etosha nasjonalpark er en av de største naturreservatene i Sør-Afrika og består hovedsakelig av saltpans. Dyrelivet er rikt i parken. Dyreliv som elefanter, sebra og løver streife landene. Parken er nesten like stort som Nederland og ligger i nord i Namibia, på 500 km fra Windhoek. Dette er litt av en tur, og vil ta ca 6,5 timer. 

Leie en bil i Namibia 

Det anbefales å bruke leiebiltjenester på flyplassen. Mange store bedrifter har et kontor her, og du kan bruke tjenestene til Avis, Budget, Europcar, Hertz og Imperial.

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. Denne organisasjonen sammenligner tallene for veletablerte bilutleiefirmaer for din bekvemmelighet.