Bilutleie Marokko

Bilutleie Marokko 

Generell informasjon og forskrifter 

Marokko har et omfattende veinett, som dekker ca 60.000 km. Avstander er vist i kilometer og veiskilt er på fransk og arabisk. For å leie en bil må du være 23 år og har holdt din lisens for 2 år (dette kan variere per selskap). Et internasjonalt førerkort kan være nødvendig i enkelte selskaper. 

Selv om få mennesker overhold disse reglene, er fartsgrensen i urbane områder 19mph/30km/t. Men veien reglene er forskjellige og trafikkregler synes ikke-eksisterende i de fleste byer. Fartsgrensen på lokale veier og motorveier er 60mph/100km/t.

Trafikk reiser til høyre og sikkerhetsbelter er obligatorisk. Barna må sitte i ryggen hele tiden. 

Kjøring i Marokko med leiebil 

Den omfattende veinett er perfekt for turer gjennom Atlas-fjellkjeden. Vær oppmerksom på at leide biler ikke kan krysse grensen til Marokko. 

Landet er ca 1288 km i lengde (fra nord til sør) og ca 805 km fra øst til vest. Turer og turer avhenge av byen ankomstdagen, som Marokko er et stort land. En reise fra Tanger eller Ceuta er en fin tur som vil ta litt lenger tid enn én dag. En annen fin tur er det en fra Marrakech til Casablanca (ca 220 km) og til Fes eller Meknes neste dag (en annen 250 km). På denne måten kan du besøke både turistområdet i Marokko (Marrakech og Agadir) så vel som kulturelle regionen (Fes og Meknes). 

Leie en bil i Marokko 

Når du leier en bil, kan du velge blant de mange bilutleiefirmaer på flyplassen. Du kan bruke tjenestene til Avis, Budget, Europcar og Hertz.

Et annet alternativ er å bestille en bil gjennom EasyTerra. På denne måten, er satsene for lokale bilutleiefirmaer sammenlignet for din bekvemmelighet.